Must visit: de pop-up shop van hét duurzame outdoor merk Patagonia

by Redactie

Als je één bedrijf moet noemen dat toonaangevend is op het gebied van duurzame outdoor kleding en accessoires dan is dat wel Patagonia. Opgericht in 1973 door Yvon Chouinard, staat het bedrijf bekend om zijn inzet voor milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het streven naar een minimale ecologische voetafdruk door gebruik te maken van gerecyclede materialen en duurzame productiemethoden. Daarnaast doneert het bedrijf jaarlijks een aanzienlijk deel van zijn winst aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor milieubescherming en het oplossen van sociale problemen. In short: de aarde is de enige aandeelhouder van Patagonia. En wat is nu zo mooi… binnenkort opent Patagonia voor één dag (23 maart) een pop-up shop voor het goede doel bij het Sarphatipark in Amsterdam!

Must visit: de pop-up shop van hét duurzame outdoor merk Patagonia

Preloved

Alle kleding die in de pop-up shop wordt verkocht is van de Worn Wear-collectie van Patagonia en dus tweedehands (‘preloved’) of gerepareerd indien nodig, uitgevoerd door het United Repair Centre. Nice to know: bij aankoop van een Patagonia product heb je altijd een levenslange garantie op reparatie. Daarnaast gaan alle opbrengsten van de pop-up shop naar de volgende lokale NGO’s:

Later dit jaar (in mei) opent Patagonia de Amsterdam Store: een permanente winkel in Amsterdam. Dit is de eerste winkel van Patagonia in Nederland. 

Kan je niet wachten tot mei? Ga dan dus de 23ste maart langs in de pop-up shop. En wil je meer lezen over het activisme van Patagonia? Dat kan hier.

 

Lees ook:  SALSATION Fitness, dance never felt so good

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy