‘K-Beauty’ is overal: 5 lessen voor de Korean Skincare beginner

by Emma

Korean Beauty, ook wel ‘K-beauty’ genoemd, is wereldwijd hét fenomeen binnen de skincare, zelfverzorgings- en cosmeticawereld. Het staat bekend om innovatieve producten, meerstapsroutines en heel wat toewijding. Want: alles voor een zo jong, stralend mogelijke huid. De aanhang is groot, zowel mannen als vrouwen willen niet meer zonder. Maar hoe begin je zelf aan jouw eigen K-Beauty routine? Lees de tips hieronder als ultieme beginnersgids.

De juiste voorbereiding voor Korean Skincare

Voordat je begint is het essentieel om erachter te komen wat jouw huidtype is. Vaak voorkomende huidtypes zijn vette, droge, gecombineerde en gevoelige huidtypes. Vervolgens is het belangrijk om te weten welke klachten je wilt behandelen. Van een gedehydrateerde huid en acne tot dofheid en rimpels: kies 1 a 2 doelen die je wil behalen, en pas daar je productselectie op aan. Heb je dan eindelijk producten aangeschaft, dan is het overigens belangrijk om ze één voor één toe te voegen aan je routine. Zo kan je altijd checken of je goed reageert op het product en is het makkelijker om te identificeren welk product níét voor je werkt, mocht je toch last krijgen. Tot slot is het allerbelangrijkste: geduld en consistentie.

Stap 1: Dubbele reiniging

De Koreaanse dubbele reiniging is de hoeksteen van een goede huidverzorgingsroutine. Begin met een op olie gebaseerde reiniger om make-up, SPF en overtollig talg op te lossen, gevolgd door een op water gebaseerde reiniger om je poriën diep te reinigen. Zeker als je veel sport, elke dag make-up draagt, of last hebt van mee-eters, zal je al snel het verschil merken. Maar: je hoeft dit eigenlijk alleen maar voor het slapen gaan te doen! ’s Nachts maakt je huid namelijk van nature heel veel goede stoffen aan, die je er niet af wil wassen.

Lees ook:  Hoe je jouw (mannen)huid soepel en jong houdt

Stap 2: Toner

Tonen is de brug tussen reiniging en hydratatie. Koreaanse toners zijn vaak vochtinbrengend en helpen de pH-balans van je huid te herstellen, waardoor deze klaar is om de volgende stappen van je routine beter op te nemen. Als je aan wat extra vocht toe bent, let er dan op dat er hyaluronzuur in zit. Heerlijk zowel in de ochtend als avond.

Stap 3: Essenties of serums

Essenties zijn geconcentreerde formules die diep in de huid doordringen om hydratatie te leveren en de huidtextuur te verbeteren. Kies een essentie die past bij jouw huidbehoeften, of het nu gaat om hydratatie, anti-aging of helderheid.  Serums zijn krachtige behandelingen die specifieke huidproblemen aanpakken, zoals donkere vlekken, fijne lijntjes of acne. Kijk dus naar de specifieke problemen die jij wil tackelen, en ga aan de slag!

Stap 4: Moisturizer

Een goede moisturizer sluit al het goede van je routine in en houdt het vocht vast, zodat je huid de hele dag gehydrateerd blijft. Kies een formule die past bij je huidtype – of het nu droog, vet of gecombineerd is – en gebruik deze zowel in de ochtend als in de avond.

Stap 5: SPF

Last but zeker not least: zonnebrandcrème! Bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen door dagelijks een breed spectrum zonnebrandcrème aan te brengen, zelfs als de zon niet schijnt, zélfs in het grijze Nederland. Vergeet ook niet om deze gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Echt. Vergeet het niet.

Onthoud, het draait allemaal om het vinden van de juiste producten en routine die werken voor jouw unieke huid. Dus experimenteer met Korean skincare en geniet van die dagelijkse momentjes voor jezelf.

Lees ook:  4 x natuurlijke winter skin care producten voor hem én haar

Foto header via iStock, credits: maroke

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy