De Rivian R3: een electrische crossover geïnspireerd op Groep B-rallyauto’s uit de jaren 80

by Redactie

Rivian, een Amerikaanse EV-bouwer, heeft zijn nieuwste paradepaardje onthuld: de Rivian R3. Deze langverwachte toevoeging aan Rivian’s line-up belooft weer heel wat teweeg te brengen in elektrisch rijden. De Rivian R3 lijktklaar om de concurrentie uit te dagen en de normen voor elektrische voertuigen te herdefiniëren.

Een van de meest in het oog springende dingen aan de Rivian R3 is wel het ontwerp. Geïnspireerd op de Audi Quattro Coupe en Delta Integrale is de R3 een niet te missen EV.  Het design is doordacht en functioneel met een ruim interieur dat plaats biedt aan maximaal vijf passagiers . 

De Rivian R3: een electrische crossover geïnspireerd op Groep B-rallyauto's uit de jaren 80

Een van de andere opvallende kenmerken van de Rivian R3 is de actieradius. Met een geschat bereik van meer dan 480 kilometer, zorgt de R3 dat je je geen zorgen hoeft te maken over “range anxiety” die vaak gepaard gaan met elektrische voertuigen. Dit lange bereik maakt de R3 geschikt voor lange reizen en maakt hem een praktische keuze voor dagelijks gebruik.

Daarnaast is de Rivian R3 niet alleen geschikt voor de dagelijkse stadsritten, maar ook voor avontuurlijke off-road-ervaringen. Met een krachtige elektrische aandrijflijn, vierwielaandrijving en verstelbare ophanging kan de R3 zich moeiteloos een weg banen door allerlei soorten terrein, van modderige paden tot rotsachtige bergpassen. We like!

Kortom, met de introductie van de Rivian R3 lijkt Rivian een nieuwe standaard te zetten voor elektrisch rijden. Wat denken jullie?

Lees ook:  A first glimpse: behind the scenes bij het Alpine F1 team en de GP van Zandvoort

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy