De leukste festivals van het voorjaar: van Paaspop tot meer

by Redactie

Het voorjaar staat synoniem voor het ontwaken van de natuur, maar ook voor het begin van het festivalseizoen. Met de zon die langer schijnt en de temperaturen die stijgen, is het de perfecte tijd om naar buiten te gaan en te genieten van muziek, kunst en cultuur. Van grote muziekfestivals tot intieme culturele evenementen. Wij tippen alvast een paar van de leukste festivals om naar uit te kijken dit voorjaar. Dichtbij huis én wat verder van huis….:

1. Paaspop – Schijndel, Nederland

Paaspop, jaarlijks gehouden in het Brabantse Schijndel, is een van de meest populaire festivals in Nederland. Plus dat het het begin markeert van het festivalseizoen in Nederland. Met een eclectische mix van muziekgenres, van rock en pop tot dance en hip-hop, trekt Paaspop jaarlijks duizenden muziekliefhebbers uit alle landen. Naast de toffe line-up biedt het festival ook een breed scala aan andere activiteiten, waaronder theater, stand-up comedy en straatvoorstellingen.

2. Coachella Valley Music and Arts Festival – Californië, Verenigde Staten

Het Coachella Festival, gehouden in de Californische woestijn, is een van ’s werelds meest bekende en invloedrijke muziek- en kunstfestivals. Met headliners variërend van grote popsterren tot opkomende indie-artiesten, trekt Coachella een super breed publiek van muziekfans en beroemdheden (een foto maken voor het reuzenrad is daarbij een absolute must!). Naast de muzikale optredens biedt het festival ook een toffe selectie van kunstinstallaties en culinaire hoogstandjes.

3. Primavera Sound – Barcelona, Spanje

Primavera Sound wordt gehouden aan de kust van Barcelona. De setting alleen al is top daardoor! Het festival is een viering van cutting-edge muziek en alternatieve cultuur. Denk indie, elektronisch, hip-hop en meer. Hierdoor trekt het festival een internationaal publiek van muziekliefhebbers die vooral op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen en avonturen. Ook op Primavera Sound (net als op alle andere hier genoemde festivals) kan je een groot scala aan kunstinstallaties, filmvertoningen en culinaire hoogstandjes vinden.

Lees ook:  5x bijzondere én lekkere kruidnoten die je nog niet eerder hebt geproefd

4. Glastonbury Festival – Somerset, Verenigd Koninkrijk

Glastonbury is misschien wel een van de meest legendarische festivals ter wereld. Het wordt elk jaar gehouden op een boerderij in Somerset, Engeland, en heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1970. Jaarlijks trekt Glastonbury honderdduizenden festivalgangers. De optredens? Die variëren van grote rockbands tot underground DJ’s.

5. SXSW (South by Southwest) – Austin, Texas, Verenigde Staten

SXSW is waarschijnlijk een van de meest invloedrijke festivals ter wereld op het gebied van muziek, film en interactieve media. DE line-up zit vol filmvertoningen, paneldiscussies en workshops. Hierdoor trekt SXSW een super diverse groep creatievelingen en innovators uit alle hoeken van de wereld. Het festival staat er om bekend om opkomende artiesten en nieuwe trends te ontdekken én te promoten.

Foto header via iStock, credits: m-gucci

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy