6 stappen om je terras zomerproof te maken

by Redactie

Met de zomer in het vooruitzicht is het tijd om je terras gereed te maken voor lange, zwoele dagen en gezellige avonden met vrienden en familie. Of je nu een klein balkon hebt of een riant terras, met een paar simpele stappen kun je al een heerlijke buitenruimte creëren waar je optimaal van het mooie weer kunt genieten. Daarom 6 tips om je terras zomerproof te maken:

1. Opruimen en schoonmaken

Voordat je begint met het zomerproof maken van je terras, is het belangrijk om een ​​schone lei te hebben. Ruim al het vuil, bladeren en eventuele rommel op. Gebruik vervolgens een hogedrukreiniger om vuil en stof weg te spoelen van het oppervlak van je terras. Vergeet niet om ook je tuinmeubilair grondig schoon te maken.

2. Vernieuw je tuinmeubilair

Controleer je tuinmeubels op eventuele schade of slijtage. Misschien is het tijd voor een nieuwe tuin-uitzet? Investeer in comfortabele kussens en kussenslopen in toffe, zomerse kleuren. Dat nodigt extra uit om straks in de tuin neer te ploffen. Overweeg ook om een ​​nieuwe parasol, luifel of zonnescherm toe te voegen om schaduw te bieden op warme dagen. Klik hier voor mooie zonwering.

3. Voeg groen toe

Breng je terras tot leven met groene planten en bloemen. Hang bloempotten aan de reling of je schutting. Plaats grote potten met planten op de grond en overweeg zelfs misschien wel een verticale tuin om ruimte te besparen. Kies planten die gedijen in de zon en vergeet niet om ze regelmatig water te geven!

4. Creëer sfeer met verlichting

Voeg sfeerverlichting toe aan je terras om een gezellige ambiance te creëren voor lange zomeravonden. Hang stringlights op boven je terras of plaats lantaarns en kaarsen op tafels en planken. LED-lampen zijn energiezuinig en geven een warme gloed die perfect is voor buitenruimtes.

Lees ook:  Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

5. Maak een buitenkeuken

Als je graag buiten kookt en dineert, dan is een ​​buitenkeuken op je terras een absolute must. Installeer een barbecue of een buitenkeuken met een gootsteen, kookplaat en koelkast. Zo kan je gemakkelijk maaltijden bereiden en serveren zonder steeds naar binnen te hoeven gaan.

6. Loungen maar

Zorg ervoor dat je voldoende lekkere zitplaatsen hebt voor al je gasten. Heb je ruimte zat? Dan is een ​​loungehoek inrichten met gezellige banken en fauteuils helemaal geen gek idee. Voeg extra zitplaatsen toe met krukjes en poefs. En dan is het benen omhoog en ontspannen maar…

Foto header via iStock, credits: insonnia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy