5 x must-see films met motorfietsen in de hoofdrol

by Redactie

Of het nu gaat om snelle achtervolgingen of epische roadtrips… motorfietsen hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad op filmliefhebbers. Wij tippen vijf films waarin motorfietsen centraal staan en die je gegarandeerd op het puntje van je stoel zullen houden:

1. “Easy Rider” (1969)

Een klassieker in het motorfilmgenre. “Easy Rider” volgt twee motorrijders, gespeeld door Peter Fonda en Dennis Hopper, op een reis door Amerika op zoek naar vrijheid en avontuur. De film belicht de tegenculturele beweging van de jaren 60 en biedt een mooie kijk op de Amerikaanse samenleving van die tijd. Met zijn iconische soundtrack en prachtige landschapsbeelden is “Easy Rider” een must-see voor elke liefhebber van roadmovies.

2. “The Wild One” (1953)

In deze klassieke film speelt Marlon Brando de rol van Johnny Strabler, de leider van een motorbende die een klein stadje terroriseert. De film veroorzaakte destijds controverse vanwege de vermeende verheerlijking van de jeugdcriminaliteit. Maar wordt nu beschouwd als een mijlpaal in het motorfilmgenre. Het beeld van Brando in leren jack en motorlaarzen maakt van “The Wild One” een tijdloze klassieker die nog steeds indruk maakt.

3. “Mad Max: Fury Road” (2015)

In dit actie-avontuur neemt Tom Hardy de rol van Max Rockatansky op zich, een eenzame krijger die vecht om te overleven in een post-apocalyptische wereld. Met zijn vele achtervolgingsscènes en indrukwekkende stunts, staat “Mad Max: Fury Road” bekend als een van de beste actiefilms van de afgelopen decennia. De film bevat ook een impressive line-up van gepimpte motorfietsen die de woeste landschappen doorkruisen.

Lees ook:  How to: je eigen droomauto ontwerpen bij Mazda!

4. “The Motorcycle Diaries” (2004)

Deze film is gebaseerd op de waargebeurde reis van de jonge Che Guevara. De film volgt het avontuur van de Argentijnse student en zijn vriend Alberto Granado terwijl ze op een oude Norton-motorfiets door Zuid-Amerika reizen. Onderweg worden ze geconfronteerd met armoede, onrecht en sociale ongelijkheid. Wat een diepgaande invloed heeft op hun politieke overtuigingen. “The Motorcycle Diaries” is een ontroerend en inspirerend verhaal over zelfontdekking en sociale bewustwording.

5. “The Great Escape” (1963)

Hoewel motorfietsen niet de hoofdrol spelen in deze film, bevat “The Great Escape” toch een van de meest iconische motorfietsachtervolgingen uit de filmgeschiedenis. Steve McQueen zien we in de hoofdrol als Captain Virgil Hilts. De film volgt het waargebeurde verhaal van geallieerde krijgsgevangenen die een spectaculaire ontsnappingspoging uit een Duits krijgsgevangenenkamp ondernemen. De adembenemende achtervolgingsscène op de motorfiets is een hoogtepunt van deze klassieke oorlogsfilm.

Foto header via iStock, credits: Taninwat Pichitnapakul

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy