5 x de leukste bestemmingen voor een weekendje weg aan zee

by Redactie

Niets lekkerder dan de frisse zeelucht opsnuiven. En dan maakt het eigenlijk niet uit of het in de winter is of in de zomer. De wind door je haren, en de zilte zeelucht doet iedereen altijd goed. Een weekendje weg aan zee biedt dan ook de perfecte gelegenheid om te ontspannen. Wij tippen daarom 5 bestemmingen die garant staan voor een heerlijk weekendje weg aan zee.

1. Scheveningen, Nederland

De bekendste badplaats van Nederland misschien wel. Gelegen aan de kust van de Noordzee, is en blijft Scheveningen een mooie bestemming voor een weekendje weg aan zee. Denk brede stranden, een levendige boulevard en allerlei attracties (zoals het grote reuzenrad op de pier). Er is van alles te doen voor zowel jong als oud. Bezoek het beroemde Kurhaus en geniet van verse vis op de Scheveningse vismarkt. Wil je het wat avontuurlijker? Ga dan voor watersportactiviteiten zoals surfen en kitesurfen. Slapen doe je in een van de luxe hotels Nederland die in de buurt liggen.

2. Knokke-Heist, België

Voor een vleugje luxe aan de Belgische kust is Knokke-Heist ‘the place to be’. Deze chique badplaats staat bekend om zijn exclusieve boetieks, gastronomische restaurants en prachtige stranden. Het is hier goed flaneren langs de mondaine boulevard. Met zijn elegante sfeer en bruisende nachtleven is Knokke-Heist de ideale bestemming voor een weekendje weg op niveau. Leuk is daarnaast dat je de kusttram kan nemen, waarmee je vlot naar alle kuststeden zoals Oostende, Blankenberge, De Panne en Nieuwpoort kan hoppen.

3. Brighton, Verenigd Koninkrijk

Een absolute aanrader is Brighton. De Engelse badplaats, gelegen aan de zuidkust, staat bekend om zijn kleurrijke strandhuisjes en levendige kunstscène. Verken de smalle steegjes van de historische Lanes, bezoek het Royal Pavilion en geniet van het uitzicht vanaf de Brighton Wheel. Cultuur, winkelen of gewoon ontspannen op het strand… het kan hier allemaal.

Lees ook:  Weekendje weg: op de e-bike door bos en hei in Vlaams Limburg

4. Saint-Malo, Frankrijk

Gelegen aan de kust van Bretagne, biedt het Franse Saint-Malo een mix van geschiedenis, cultuur en natuurschoon. De oude stad kent imposante vestingmuren. En in de lokale restaurantjes kan je verse zeevruchten proeven. Ook kan je een boottocht naar het nabijgelegen eiland Île de Grand Bé maken. De schilderachtige straatjes, middeleeuwse architectuur en prachtige uitzichten maken van Saint-Malo een bijzondere bestemming voor een weekendje weg aan zee.

5. Amalfikust, Italië

Voor een meer filmische strandervaring is de Amalfikust in Italië de beste keuze. Het staat bekend om de steile kliffen, pittoreske dorpjes én azuurblauwe wateren. Niet voor niets behoort deze kustlijn tot een van de mooiste ter wereld. Kleurrijke stadjes als Positano en Amalfi zijn een must om te bezoeken. Dobberen met een bootje langs de kust van Amalfi voelt alsof je in een oude Italiaanse film zit. Kortom: romantiek gegarandeerd als je hierheen gaat!

Foto header via iStock, credits: nensuria

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy