5 x de lekkerste (en meest originele) wereldse paasgerechten

by Redactie

Met Pasen in aantocht is het tijd om je culinaire horizon te verbreden en een keer te genieten van heerlijke gerechten van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar traditionele favorieten of iets nieuws wilt proberen, wij tippen vijf paasgerechten uit verschillende delen van de wereld:

1. Italiaanse pasquale pizza

In Italië is Pasen een tijd van samenzijn en lekker eten. Een populaire paaslekkernij is de Pasquale Pizza, die symbool staat voor de opstanding van Jezus Christus. Deze pizza is rijkelijk belegd met kleurrijke ingrediënten zoals tomaten, mozzarella, artisjokken, ham en ei. Wat een perfecte mix van smaken oplevert die je smaakpapillen zeker zullen goed doen.

2. Griekse lamsschotel

Voor een authentiek Grieks paasgerecht kun je niet om een heerlijke lamsschotel heen. Lamsvlees is een traditionele keuze voor de paastafel in Griekenland, en het wordt vaak bereid met kruiden zoals oregano, knoflook en citroen. Het resultaat? Een sappige en super smaakvolle maaltijd die perfect past bij de lentetijd.

3. Jamaicaanse gebraden vis

In Jamaica wordt Pasen gevierd met familiebijeenkomsten en feestelijke maaltijden, waaronder gebraden vis. Dit gerecht, gekruid met een mix van lokale kruiden en specerijen zoals piment, gember en knoflook, wordt geserveerd met een zijdezachte kokossaus. Serveer er rijst en bonen bij voor een echt Caribische smaakervaring.

4. Franse lentequiche

Voor een lichtere maar toch culinaire paasmaaltijd kun je kiezen voor een Franse lentequiche. Gevuld met verse groenten zoals spinazie, prei en gruyère kaas, is deze hartige taart een perfecte balans van smaken en texturen. Serveer de quiche met een knapperige salade en een glas koele witte wijn. Klaar is je paasbrunch.

Lees ook:  Must visit: Nederlanders in Parijs in het Van Gogh Museum

5. Mexicaanse chocolade tres leches cake

Geen paasfeest is compleet zonder een heerlijk dessert, en de Mexicaanse chocolade tres leches cake is een echte traktatie voor de zoetekauw. Deze vochtige cake is doordrenkt met een mengsel van drie soorten melk en op smaak gebracht met cacao en kaneel. Het resultaat is een op-en-top lekkernij die de perfecte afsluiting vormt van een feestelijke paasmaaltijd.

Foto header via iStock, credits: VeselovaElena

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy