5 ideeën voor een anders-dan-anders paasontbijt

by Redactie

Het Paasweekend staat voor de deur! Een perfecte gelegenheid om creatief te zijn en je ontbijt een unieke draai (dan anders) te geven. Wij tippen vijf originele ideeën om je paasontbijt memorabel te maken:

1. DIY paasnestjes

Verander je ontbijttafel in een heus paastafereel door DIY paasnestjes te maken. Gebruik gekookte spaghetti als nestmateriaal en vorm kleine nestjes op de borden. Vul de nestjes met zachte gekookte eitjes en voeg wat groene kruiden toe voor een vleugje kleur. Het ziet er niet alleen schattig uit, maar het is ook leuk voor kinderen om te maken en te eten.

2. Paasontbijt charcuterieplank

Maak een paasontbijt met een twist door een charcuterieplank te maken. Stapel een assortiment van mini bagels, croissants, en crackers op een houten plank. Voeg vervolgens een selectie van spreads toe, zoals roomkaas, jam, en honing. Complementeer met verschillende soorten kaas, fijne vleeswaren, plakjes hardgekookte eieren en verse groenten. Het resultaat is een feestelijke manier om te genieten van je ontbijt.

3. Ei-in-een-gat toasts

Geef je klassieke toast een paasmake-over door ei-in-een-gat toasts te maken. Gebruik een koekjesvorm om gaten uit het midden van sneetjes brood te steken. Bak de sneetjes vervolgens in een pan en breek een ei in het gat. Bak tot het ei gaar is en serveer met avocado plakjes en een scheutje hete saus voor een verrukkelijk eindresultaat.

4. Paaspannenkoeken met vormpjes

Maak van je paasontbijt een feest met paaspannenkoeken in allerlei vormen. Gebruik metalen koekjesvormpjes om pannenkoeken te bakken in de vorm van paashaasjes, kuikentjes en eieren. Versier de pannenkoeken met verse bessen, plakjes bananen en een scheutje ahornsiroop voor een crea en kleurrijk ontbijt.

Lees ook:  BACARDÍ x Filling Pieces, de Line-up tijdens ADE

5. Gezonde smoothie bowls

Een beetje gezond de paasdagen doorkomen kan met deze heerlijke smoothie bowls. Maak een assorti van smoothies met seizoensfruit zoals aardbeien, mango en bosbessen. Giet de smoothies in kommen en garneer met toppings zoals granola, kokosvlokken en chiazaadjes. Yum!!

Foto header via iStock, credits: Julia Klueva

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy