Zo haal je betaalbaar design in huis: trends én tips

by Redactie

Het aanschaffen van designmeubels voor je huis hoeft geen financiële nachtmerrie te zijn. Met de juiste aanpak kun je jouw huis transformeren met super mooie designer items. Daarom hierbij trends en tips om betaalbaar design in huis te halen:

1. Tijdloos design

Het woord zegt het natuurlijk, tijdloos design zijn meubels die nooit uit de mode raken. Ze onderscheiden zich van andere designstukken door de blijvende relevantie en esthetiek, los van tijdgebonden trends. Terwijl trends komen en gaan, blijven deze designmeubels relevant. En bovenal: ze dienen vaak ook als bron van inspiratie voor nieuwe generaties kunstenaars en ontwerpers. Een voorbeeld van tijdloos design is de Eames Lounge Chair, ontworpen door Charles en Ray Eames in 1956. Dit iconische meubelstuk is populair tot op de dag van vandaag. Koop je een Vitra Eames tweedehands dan is dit nog steeds een flinke investering. Maar let wel; je zal er dus de rest van je leven plezier van hebben.

2. Upcycling design

Upcycling design is een opkomende trend in de wereld van design. Hierbij worden afvalmaterialen omgezet in nieuwe producten van hogere kwaliteit én waarde. Super duurzaam, want het draagt bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van milieubewustzijn. Een belend voorbeeld van upcycling design zijn meubels gemaakt van gerecyclede houten pallets. Maar een toffer voorbeeld is het gebruik van oude glazen flessen om verlichtingsarmaturen te maken. Door de flessen te snijden en te bewerken, ontstaan bijzondere lampen die ook nog eens mooi licht geven.

Zo haal je betaalbaar design in huis: trends én tips

3. Mix van oud en nieuw

Het mixen van oud en nieuw design is een trend die de laatste jaren ook steeds populairder is geworden. In short: vintage elementen worden met moderne accenten gecombineerd om een eclectische uitstraling te creëren. Een voorbeeld van deze trend is het gebruik van antieke meubelstukken zoals een vintage dressoir of een retro fauteuil in een verder modern ingerichte ruimte. Door deze klassieke stukken te combineren met strakke lijnen ontstaat er een spannende mix van stijlen. Een ander voorbeeld is de integratie van traditionele ambachtelijke technieken in hedendaags design. Denk aan handgeweven textiel, wat warmte toevoegt aan de ruimte. Mooie van deze trend is dat je door vintage met modern te combineren het geheel heel betaalbaar kan houden.

Lees ook:  Jouw persoonlijke koffie hot spot? Zo creëer je jouw eigen koffiebar thuis

Last but not least is het slim en leuk om outletwinkels, garage sales en tweedehands meubelzaken af te struinen voor betaalbaar design. Op die plekken kan je soms de mooiste designer items tegenkomen tegen een betaalbare prijs. Extra leuk is dat er dan vaak ook een verhaal aan vast zit. Wil je naast design in huis, ook betaalbare kunst aan je muur? Neem dan een abonnement op de kunstuitleen. Bij uitstek dé manier om kunst in huis te halen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy