Wordt Henderson een automatische starter voor Ajax?

by Redactie

De kogel is door de kerk, de Engelse Jordan Henderson gaat spelen voor Ajax. Half januari 2024 werd bekend dat Henderson als nummer zes op het veld zal gaan spelen bij Ajax. De middenvelder zal op plek zes prima op zijn plek zijn, maar gaat hij ook automatisch starten voor Ajax?

Wie is Jordan Henderson?

De 33-jarige Jordan Henderson werd geboren op 17 juni 1990. Hij groeide op in het Engelse Sunderland, de plek waar hij ook zijn eerste stappen naar professioneel voetbal zette. Toen Jordan acht was werd hij al aangenomen op de jeugdopleiding van Sunderland. Tien jaar later tekende hij hier zijn eerste professionele contract en kwam op 1 november 2008 voor het eerst voor de club uit.

Voor mensen die wel eens wedden op sport zullen Henderson vooral kennen van zijn periode bij Liverpool. Henderson wist het als aanvoerder ver te schoppen. In 2020 wordt Liverpool Engels landskampioen met Henderson. In 2023 vertrok Jordan Henderson echter naar Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië waar hij slechts een half jaar speelde. Nu gaat hij als middenvelder voor Ajax aan de slag.

Jordan Henderson naar Ajax

Half januari 2024 werd bekend dat Jordan Henderson een toekomst bij Ajax wel zag zitten. Even leek het nog spannend omdat de Saoedische club Al-Ettifaq de Engelsman niet graag zag gaan. John van ‘t Schip gaf toen echter al aan dat ze in gesprek waren en Henderson als een 100% goede match zag.

Ondertussen is duidelijk dat de onderhandelingen succesvol waren. Jordan Henderson heeft getekend bij Ajax. Hij zal hiermee jaarlijks ongeveer € 4,5 miljoen verdienen. Dit bedrag is min of meer gelijk aan het jaarinkomen van Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Het salaris is opgebouwd uit verschillende bedragen. Of Ajax wel of niet terugkeert in de Champions League speelt hierbij een belangrijke rol. Dat zal een derde van het inkomen bepalen. 

Lees ook:  Summer review: Polar Unite sporthorloge

Het rugnummer

Dan rest nog de vraag met wat voor rugnummer Jordan Henderson zal gaan spelen. In het verleden heeft Henderson regelmatig met rugnummer 14 gespeeld. Maar dat rugnummer wordt bij Ajax niet meer vergeven. Het is het rugnummer van Johan Cruijff en zal uit eerbied niet meer aan een andere speler toebedeeld worden. Misschien kiest hij voor rugnummer zes, net zoals zijn plek op het veld. 

Zal hij direct starten bij Ajax?

Henderson is ondertussen officieel overgestapt naar Ajax en heeft ook een werkvergunning. Toch zette John van ‘t Schip, de coach van Ajax, hem niet direct in. Op zaterdag 27 januari 2024 moest Ajax spelen tegen Heracles. Jordan Henderson werd echter nog niet ingezet. 

In een interview met ESPN gaf John van ‘t Schip aan dat hier een goede reden voor was. Henderson heeft al een tijdje niet met een groep getraind. Hem inzetten zou te veel risico met zich meenemen. De coach van Ajax besloot daarom hem niet te laten spelen. Het had volgens hem ook weinig zin om hem op de bank te zetten als hij toch niet zou spelen. Jordan Henderson sloeg de wedstrijd gaande vanaf de tribune. 

Zijn toekomst bij Ajax

Dat Jordan Henderson niet ingezet werd tijdens de wedstrijd tegen Heracles zegt niets over de potentie van hem bij de Amsterdamse voetbalclub. Volgens John van ’t Schip moet Henderson zich eerst verder met de groep ontwikkelen. Hij vindt het daarnaast een bonus dat Henderson veel ervaring heeft. Dat is iets wat Ajax momenteel zeker kan gebruiken. 

Lees ook:  Stand-up Paddleboarding: met deze sport train je je hele lichaam

Het is duidelijk dat de coach van Ajax in Henderson een speler ziet die Ajax kan helpen terug te keren naar de Champions League. Ajax heeft een redelijk eigen vermogen waardoor het financieel nog twee of drie seizoenen zonder Champions League kan. Maar daarna begint het kritiek te worden. Aangezien de terugkeer naar de Champions League hem een flinke bonus kan opleveren, vermoeden we dat hij er alles aan zal doen om dit te verwezenlijken. 

Foto header via iStock, credits: Ohmega1982

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy