Trend gespot: behang. Welk soort behang past het beste in jouw huis?

by Redactie

Behang is allang niet meer de suffe muurversiering die het ooit was. Integendeel: behang wordt zelfs in de meest dure hotels gebruikt om een bepaald niveau van luxe uit te stralen. Bovendien kun je met behang een ruimte personaliseren zoals je met een lik verf zeker niet kunt. Enfin, welke soorten behang hebben we tegenwoordig? We hebben ze hieronder even voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Vliesbehang

Vliesbehang is een echte allrounder. Makkelijk aan te brengen zonder behangtafel en perfect voor diegenen onder ons die niet graag eindeloos met behanglijm knoeien. Het beste? Het krimpt of zet niet uit, waardoor het die strakke uitstraling behoudt. En als je zin hebt in iets nieuws, is het zo weer verwijderd. Win-win!

Foto- of museum behang

Wil je een wand die echt een eyecatcher is? Kies dan voor een foto- of museum behang. Van weelderige landschappen tot abstracte kunst, er is voor ieder wat te vinden tegenwoordig. Het aanbrengen is een fluitje van een cent en het transformeert je ruimte in een kunstgalerie. Houd je van die kunst sfeer? Misschien is het bijzondere Eijffinger Museum behang dan wel jouw ding. Denk hier aan mooie bloemen of vogels op luxe materialen en stoffen. Je kunt het behang van Eijffinger kopen bij Behangexpert

Textielbehang

Je muren aaien? Ja, echt waar, het kan, want textielbehang kan zo zacht zijn dat je het wilt knuffelen. Dit type behang kan ook zomaar een flinke vleug luxe toe voegen aan je interieur en verbetert bovendien ook de akoestiek. Dit behang is een beetje prijzig, maar het is elke cent waard.

Lees ook:  5 x het perfecte bad

Kurkbehang

Houd je van natuurlijk? Breng een stukje natuur in huis met kurkbehang. Dit is handig voor een accentmuur in huis en het fungeert bovendien ook als een gigantisch prikbord: ideaal voor de organisatie freaks onder ons. Het is isolerend, waterafstotend en geeft je ruimte een warme, moderne sfeer. Ook handig voor een kantoor, bijvoorbeeld.

Vinylbehang

Vinylbehang is een redder in nood voor drukke gezinnen. Het is sterk, spatwaterbestendig en heel makkelijk schoon te maken. Heb je een muur die niet helemaal egaal is? Geen probleem, vinylbehang verbergt oneffenheden als geen ander. Handig!

Zoals je ziet is er voor iedere behoefte wel een passend behang te vinden in de schappen. Ga dus lekker los, vraag verschillende staaltjes aan en kijk wat je mooi zou vinden in jouw ruimte. Succes!

Foto header via iStock, credits: Ninoon

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy