Thuis in de Achterhoek: overnacht bij Villa Wanrooy voor een bijzonder smaakvolle ervaring

by Emma

Wie nog nooit in de Achterhoek is geweest, die weet niet wat hij mist. Denk aan prachtige landschappen, heerlijk eten (inclusief wijn!) en knusse overnachtingen. Zo komt bij Villa Wanrooy in Doetinchem alles samen: een nachtje in dit boetiekhotel is op meer dan één manier een smaakvolle ervaring.

De ‘pittige’ kamer

Wie voor boetiekhotel Villa Wanrooy staat – waar je vanaf het treinstation zo tegenaan loopt – ziet een monumentaal pand à la herenhuis. Indrukwekkend, zeker ook met het mooie aanzicht van de stadstuin waar je in alle rust kan genieten van een koffie of andere versnapering. Toch is vooral het interieur bijzonder. Zo zijn er zeven ‘smaakkamers’ beschikbaar: van umami tot zoet en van bitter tot zuur. Wij kwamen terecht in de pittige kamer, die met een fraai interieur de zintuigen daadwerkelijk prikkelt. De ruimte is duidelijk met veel liefde en aandacht voor detail ingericht. Uiteindelijk vind je er alles wat je nodig hebt, met in de gang nog een schattig ingericht koffie- en theehoekje toe.

Pittig

Lokale smaken

Het belang van goede smaak komt ook terug in de eetwinkel van Mien op de begane grond. Daar vind je allerlei lekkernijen uit de Achterhoek zelf, zoals vers brood en eieren, thee, gebak, wijn en zelfs limoncello. Wie direct trek krijgt van deze lokale delicatessen, kan in de Eetkamer ernaast terecht (waar ook het ambachtelijke ontbijt geserveerd wordt). Maar deze producten zijn nét zo fijn om zelf thuis te hebben, of als souvenir cadeau te doen. Een overnachting bij Villa Wanrooy betekent dus omringd te zijn door lokale smaken – en dat de hele dag door, van ontbijt tot dinner.

Lees ook:  6 redenen waarom jullie een uitje naar het historische Vaticaanstad op de gezamenlijke bucketlist moet

Thuis in de Achterhoek: overnacht bij Villa Wanrooy voor een bijzonder smaakvolle ervaring Thuis in de Achterhoek: overnacht bij Villa Wanrooy voor een bijzonder smaakvolle ervaring

Dat thuisgevoel

Wat Villa Wanrooy bovenal een fijn ‘thuis’ in de Achterhoek maakt, is de gastvrijheid. Door de kleurrijke inrichting, het heerlijke eten en het vriendelijke personeel hangt er een sfeer die je direct op je gemak laat voelen. Zo lijkt de Eetkamer eigenlijk meer op een woonkamer, en wordt het wel heel verleidelijk om hier van het ontbijt naar de borrel af te glijden. Het maakt het een bijzonder plekje, en bij uitstek een goede basis om de mooie Achterhoek vanuit te ontdekken.

Thuis in de Achterhoek: overnacht bij Villa Wanrooy voor een bijzonder smaakvolle ervaring

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy