Op vakantie naar een warm land; deze beautyrisico’s loop je

by Redactie

Langzaam kruipen we weer richting de zomerperiode. Dit betekent dat we ook langzaamaan richting de heerlijke vakanties kruipen. Of ga je mogelijk op korte termijn al naar een zonnig land toe? Verdiep je hoe dan ook even in de beautyrisico’s als je naar een warm land toe gaat. De felle UV-straling brengt namelijk meerdere beautyrisico’s met zich mee.

Je huid krijgt het zwaar te verduren

Tijdens een vakantie in een warm land krijgt je huid het zwaar te verduren. Dit heeft twee uiteenlopende redenen:

  Het felle zonlicht komt op je huid terecht. Je huid droogt uit, je huid verbrandt en je huid raakt hierdoor beschadigd. Om dit te voorkomen, zou je voldoende zonnebrandcrème op moeten smeren. Stem de zonnebrand overigens volledig af op je huidtype. Zeker als je een gevoelige huid hebt, moet je voor een zonnebrand met factor 50 kiezen.

  Het zwembad- of zeewater komt op je huid terecht. In het zwembadwater zit – hoogstwaarschijnlijk – veel chloor. Dit chloor houdt het water ‘schoon’, maar zorgt ondertussen ook voor huidirritaties. Of voor de uitdroging van je huid. Dit geldt op een andere manier ook voor het zeewater. Dit water kan erg zout zijn; dit zout kan voor een uitdroging van je huid zorgen.

Met andere woorden: je moet je huid goed beschermen tegen het felle zonlicht en het water. Heb je een gevoelige huid? Smeer je dan zeker elke dag goed in met zonnebrand. Smeer je huid elke avond goed in met bodylotion of aftersun.

Lees ook:  4 x de beste vakantiebestemmingen in 2020

Bonustip: richt je hierbij ook op je hoofdhuid. Zeker als je een gevoelige hoofdhuid hebt, moet je je huid goed beschermen. Draag een hoofddeksel en smeer ook je hoofdhuid met zonnebrand in.

Je lippen kunnen uitdrogen

Ga je naar een zeer warm land toe? De hoge temperaturen brengen in dat land meerdere beautyrisico’s met zich mee. Een van de mogelijke risico’s is dat je lippen uitdrogen. Het gevolg hiervan is dat je lippen scheuren. Of dat je lip zelfs gaat bloeden.

Tijdens je zomervakantie moet je je lippen daarom ook goed verzorgen. Dit doe je onder meer met de producten van cicaplast. Deze producten herstellen en beschermen de barrièrefunctie van je lippen. Ook biedt dit merk overigens meerdere huidverzorgingsproducten aan.

Je haren drogen uit

Droge haren en een droge hoofdhuid kunnen ontstaan door het felle zonlicht. Ga je naar een warm land toe? Dan is dit een van de voornaamste beautyrisico’s waar je rekening mee moet houden. Draag daarom altijd een hoofddeksel en voedt je hoofdhuid (en haren) goed tijdens de vakantie.

Voorkom bovendien het overmatig stylen van je haren. Gebruik je ook tijdens je vakantie in een warm land vaak je föhn of stijltang? Dan raken je haren des te meer beschadigd. Dit is eigenlijk een optelsom van de warmte van het zonlicht en van dit stylingproduct. Voorkom daarom het overmatig stylen en gebruik – ook op vakantie in een warm land – uitsluitend milde verzorgingsproducten.

Al met al komt alles aan om de juiste verzorging van je huid, lippen en haren. Zeker als de temperaturen oplopen, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. 

Lees ook:  Blessed in de Belgische branding

Foto header via iStock, credits: Ridofranz

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy