Ontdek Dordrecht: 5 tips voor een weekend weg in één van de oudste steden van Nederland

by Redactie

Dordrecht, gelegen in het hart van de Nederlandse provincie Zuid-Holland, is een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Of je nu op zoek bent naar een weekend vol ontspanning, avontuur of culturele verkenning, Dordrecht heeft voor elk wat wils. Wij geven vijf tips om het meeste uit je weekend in Dordrecht te halen:

1) Historische hotels

Begin je weekend in stijl door te verblijven in een van de historische hotels van Dordrecht. Kies bijvoorbeeld voor het prachtige Hotel Bellevue, gelegen aan de Groothoofdskade met een geweldig uitzicht op de rivier de Merwede. Of boek een kamer in het toffe Villa Augustus, een voormalige watertoren omgebouwd tot een trendy boetiekhotel met een weelderige tuin én een eigen moestuin.

2) Culturele duik

Dordrecht barst van de culturele bezienswaardigheden die je kunt verkennen tijdens je weekendje weg. Zo kan je een bezoek brengen aan het Dordrechts Museum. Hier kan je een uitgebreide collectie kunstwerken bewonderen, variërend van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij het Huis van Gijn, een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw dat is omgebouwd tot een museum.

3) Culinair avontuur

Ontdek de culinaire hoogstandjes van Dordrecht door een bezoek te brengen aan een van de vele restaurants in de stad. Voor een ultiem gastronomische ervaring kun je terecht bij Restaurant De Stroper, dat bekend staat om zijn verrukkelijke seizoensgerechten bereid met lokale ingrediënten. Of ga juist voor een wat meer low key avondje uit bij Eetcafé ’t Hoekske, waar je kunt proeven van heerlijke Nederlandse klassiekers in een gezellige setting.

Lees ook:  Ready for a swim? Dit zijn de badkleding trends van 2023

4) Verken de binnenstad

De stad Dordrecht is heerlijk om doorheen te struinen. Wandel door de sfeervolle straten van de historische binnenstad en bewonder de prachtige oude gebouwen, pittoreske grachten en gezellige pleinen. Neem de tijd om te winkelen in de vele boetiekjes en antiekwinkels of geniet van een drankje op een van de gezellige terrasjes langs de waterkant.

5) Zoek de natuur op

Ontsnappen aan de drukte van de stad kan natuurlijk ook. De omgeving rondom Dordrecht is ook super leuk om te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een fiets en verken de polders en dijken langs de rivier de Merwede. Of maak een lange wandeling door het nabijgelegen Nationaal Park De Biesbosch. Aan flora en fauna geen gebrek hier!

Foto header via iStock, credits: EmilioPDoiztua

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy