In business: een eigen winkel openen, 5 handige tips

by Redactie

Verkoop je producten of ben je van plan om hiermee te starten? Het is mooi om een eigen winkel te openen, waar je klanten terechtkunnen – wat je aanbod ook is. Pak de opening van een eigen winkel natuurlijk wel goed aan, met dit stappenplan.

Locatie

Locatie, locatie, locatie: daar draait het allemaal om. Je wilt op een mooie plek zitten, waar veel mensen voorbijkomen. Open de winkel daarom idealiter in een grote stad, zoals de hoofdstad van ons land. Bekijk het aanbod voor een winkel te huur Amsterdam, hartje centrum of net iets daarbuiten. Bedenk natuurlijk goed waar het winkelpand aan moet voldoen. Hoe groot wil je dat het is? Hoe ziet de ideale indeling eruit? Probeer de winkel al helemaal voor je te zien. Als je een locatie bezoekt, is dat makkelijker om in te schatten. Bij Rappange makelaardij is er een bedrijfsaanbod voor ieder type ondernemer of branche. Zie jij jezelf al staan in een prachtig pand?

Aanbod

Denk goed na over het aanbod dat je aanbiedt aan de klanten. In een fysieke winkel kun je bepaalde elementen immers goed uitlichten. Richt een mooie etalage in en stel vast wat je binnenkomende klanten als eerste laat zien. Verkoop je zowel offline als online? Dan kun je ervoor kiezen om niet het complete aanbod in de winkel uit te stallen, maar enkel een selectie. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de winkel heel vol staat, of dat het aanbod onoverzichtelijk is. Je kunt steeds wisselen tussen de producten die je een plekje geeft in de winkel.

Lees ook:  In business: je kantoor inrichten, dít heb je allemaal nodig!

Styling

De styling doet veel voor de algehele uitstraling van de winkel! Zet dus niet alleen je producten neer, maar kleed het geheel ook fraai aan. Plaats bijvoorbeeld stijlvolle kasten en rekken in het pand, om alles op kwijt te kunnen. Maak bordjes met productinformatie, om bij de producten te plaatsen. Je kunt ook werken met bepaalde reclameborden of andere marketingitems om producten onder de aandacht te brengen. Trek daarbij zo snel mogelijk de aandacht van voorbijgangers op straat: dit vergroot immers de kans dat ze de winkel binnenstappen om rond te kijken – en hopelijk iets te kopen.

Extra’s

Het is vandaag de dag gebruikelijk om iets extra’s aan te bieden in een winkel. De online markt is immers groot: hoe overtuig je mensen om juist toch naar de fysieke winkel te komen? Zet bijvoorbeeld een comfortabele bank neer in het pand, zodat men even kan uitrusten of een praatje kan maken. Bied koffie, thee of water aan. Het is een klein gebaar, maar het kan er wel voor zorgen dat klanten weer bij je terugkomen. Sta iedereen natuurlijk ook vriendelijk te woord en neem de tijd voor je klanten. Zorg dat je het antwoord op vragen hebt en geef indien gevraagd advies. Zo kan het zijn dat je kleding verkoopt: kijk goed mee met de klant hoe iets staat, en wat eventueel een alternatief kan zijn als de outfit nog niet naar wens is. Daar help je de klant echt mee! En dat is waar het om draait.

Lees ook:  De reis van je leven: ontdek de ideale expat bestemmingen

Online verkoop

Hoewel je met een fysieke winkel de nadruk op de fysieke verkoop legt, is het toch ook interessant om naar (ondersteunende) online verkoop te kijken. Het is vandaag de dag immers niet meer zo dat iedereen de winkelstraat in gaat om iets nieuws te kopen. Ook online wordt er volop geshopt. Zorg daarom dat je deze doelgroep ook bereikt. Vaak kan het prima naast elkaar bestaan: een fysieke en een online winkel. Zorg wel dat je met de juiste software en tools werkt, bijvoorbeeld om de voorraden netjes bij te houden.

Maak van je droom werkelijkheid en open die winkel! Als je het slim aanpakt, is de kans op succes groot. We hopen dat de bovenstaande tips je helpen.

Foto header via iStock, credits: Rattankun Thongbun

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy