Ga je binnenkort trouwen? 5 handige tips!

by Redactie

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Gefeliciteerd! Super mooi vooruitzicht, toch? Natuurlijk wil je de bruiloft zo goed mogelijk voorbereiden. We kunnen alvast verklappen: daar gaat best veel tijd in zitten. Geen probleem natuurlijk, als je maar op tijd begint met de organisatie en de juiste stappen volgt. Dit zijn onze tips voor als je binnenkort gaat trouwen!

Locatie kiezen

Een van de belangrijkste dingen om zo snel mogelijk te regelen: de locatie. Misschien heb je al direct iets op het oog, maar het kan ook zo zijn dat je nog even op zoek bent. Boek de locatie vroegtijdig, want je wilt immers niet dat je favoriete plek ineens al afgehuurd is op jouw trouwdag. Bedenk allereerst waar de bruiloft plaatsvindt. Je kunt overal in het land trouwen. Denk aan trouwen in Rotterdam, op een mooie plek. Kies een locatie die je mooi vindt en die praktisch is. Waar wonen je familieleden, vrienden en andere kennissen bijvoorbeeld in de buurt? Al is het voor veel gasten prima om een stukje te reizen voor een bruiloft. Het wordt zelfs steeds gebruikelijker om een bruiloft in het buitenland te houden – maar daar komt natuurlijk nog veel meer bij kijken.

Thema vaststellen

Het is een leuk idee om een thema te kiezen voor de bruiloft. Het thema kan heel specifiek zijn. Denk aan een vintage thema of juist aan glitter en glamour. Maar je kunt ook voor een algemener thema kiezen als je gaat trouwen. Stel een specifieke kleur centraal, die je ook opneemt in de dresscode. Of bedenk een thema op basis van het seizoen. Van een festivalbruiloft in de zomer tot winter wonderland tijdens de koude maanden van het jaar. Het kan allemaal! Ook de locatie speelt een rol in het thema. Bij Vidaa trouw je in een groene oase van rust, vlakbij Rotterdam. Dat past perfect bij een bruiloft met een botanisch thema, om een goed voorbeeld te noemen. En de kleur die daar dan weer bij hoort? Dat is groen, natuurlijk! Of denk aan andere naturel kleuren, zoals zand, beige en bruin.

Lees ook:  Van kringverjaardag tot hagelslag op je brood: op dit event staan Nederlandse gewoontes centraal 

Outfits zoeken

Wat trek je aan tijdens de grote dag? En wat draagt je partner? Het is een feest om op zoek te gaan naar de juiste outfit. Traditioneel gezien doe je dit apart van elkaar. Je neemt bijvoorbeeld familieleden of vrienden mee naar de passessie, maar je partner ziet je kleding voor de grote dag juist op het allerlaatste moment. Zo blijft het een verrassing! Al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om samen de outfits te kiezen – het is immers jullie dag. Bedenk goed wat je wensen zijn. Wil je een bepaalde fit, kleur of design dragen? Het gaat om het grote plaatje, maar net zo goed om de details. Denk daarom ook meteen na over de accessoires, zoals de schoenen en sieraden.

Gasten uitnodigen

Nodig zo vroeg mogelijk de gasten uit voor de bruiloft. Zo ben je er immers zeker van dat iedereen nog ruimte heeft in de agenda! Hoe eerder, hoe beter – deze regel kun je aanhouden. Het is dus zaak om een gastenlijst te maken. Wie is er welkom op de bruiloft? Je kunt het klein houden, of kiezen voor een middelgrote of grote bruiloft. Het is immers maar net wat de wens is (en wat het budget toelaat). Maak een mooie uitnodiging en stuur deze toe. Vraag de gasten om te laten weten of ze wel of niet aanwezig zijn, voor een bepaalde datum. Dat is natuurlijk belangrijke informatie. Je kunt ook verdere informatie kwijt op de uitnodiging, van de locatiegegevens tot de cadeauwensen.

Lees ook:  Dag van de Duurzaamheid

Services regelen

Welke diensten heb je nodig bij de bruiloft? Catering is bijvoorbeeld belangrijk, zodat iedereen lekker kan eten en drinken. Soms zit dit al bij de locatie inbegrepen, soms nog niet. Zoek het grondig uit. Je wilt waarschijnlijk ook een fotograaf inhuren om de dag vast te leggen. Ook een videograaf is steeds gebruikelijker om in te huren. En wil je livemuziek op het feest? Ga dan natuurlijk op zoek naar een muzikant, of een complete band, die je favoriete liedjes speelt.
Pak de organisatie van de bruiloft stap voor stap aan. Zo zie je niets over het hoofd, en maak je er een práchtige dag van.

Foto header via iStock, credits: Nuture

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy