Dit zijn de mooiste motor roadtrips van Europa

by Redactie

Of je nu langs de kustlijn van de Middellandse Zee wilt rijden, door de Alpen wilt slingeren of door de uitgestrekte vlaktes van Oost-Europa wilt cruisen, er is voor elk motorrijder wel wat wils in Europa. Wij tippen een paar van de mooiste motor roadtrips die Europa te bieden heeft:

1. De Stelvio Pas, Italië

De Stelvio Pas, gelegen in de Italiaanse Alpen, is een van de meest uitdagende wegen ter wereld. Met 48 haarspeldbochten die zich een weg banen door de bergen, biedt deze route een spannende én mooie rijervaring te midden van de Italiaanse berglandschappen.

2. De Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een meesterwerk van ingenieurskunst, die door het hart van de Oostenrijkse Alpen loopt. Deze schilderachtige route voert motorrijders langs besneeuwde bergtoppen, glinsterende gletsjers en groene valleien. Een must voor op je bucketlist!

3. De Transfăgărășan, Roemenië

De Transfăgărășan is een epische bergweg die door de Karpaten in Roemenië slingert. Met zijn scherpe bochten, steile hellingen en panoramische uitzichten biedt deze route een rit door een van de meest bijzondere landschappen van Oost-Europa.

4. De Atlantische Kustweg, Noorwegen

De Atlantische Kustweg, ook wel bekend als de Atlanterhavsveien, is een iconische route langs de ruige kustlijn van Noorwegen. Denk kronkelende wegen, indrukwekkende bruggen en dramatische uitzichten op de oceaan. Wat je noemt een paradijs voor avontuurlijke motorrijders.

5. De Route des Grandes Alpes, Frankrijk

De Route des Grandes Alpes is een legendarische bergweg die door de Franse Alpen loopt, van het Meer van Genève tot aan de Middellandse Zee. Stel je voor: indrukwekkende bergpassen, idyllische bergdorpjes en adembenemende uitzichten. Elke motorliefhebber zal hier gelukkig van worden.

Lees ook:  In deze steden moet je zijn voor de architectuur!

6. De Ring of Kerry, Ierland

De Ring of Kerry is een route die zich een weg baant langs de ruige kustlijn en groene heuvels van het zuidwesten van Ierland. Door smalle wegen begeef je je door het landschap. Waarbij je onderweg allemaal prachtige oude kastelen voorbij zal rijden.

7. De Transalpina, Roemenië

De Transalpina, ook wel bekend als de Kings Road, is de hoogste geasfalteerde weg van Roemenië. Met je motor ga je dwars door de bergen van de Zuidelijke Karpaten. Door de vele scherpe bochten en steile hellingen is deze route wel een uitdaging voor zelfs de meest ervaren motorrijders.

Foto header via iStock, credits: Pra-chid

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy