Dé hidden gems van de Portugese Algarve 

by Jill Buitenhuis

De Algarve, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europa. En waarom het een van de populairste bestemmingen is begrijpen wij als geen ander. De lange kustlijnen, de mooie stranden, de ruige zee… een perfecte bestemming voor avonturiers, maar ook voor gezinnen met kinderen, of om solo te ontdekken. Dit zijn de hidden gems van AirBnB om te verblijven in de Portugese Algarve.

Farm-vibes

Ga je op vakantie naar de Algarve met vier personen? Dan is dit jouw hidden gem. Op zo’n vijftien minuten van de kust af vind je dit 140 jaar oude, charmante huis, binnen een quinta, boerderij. Ga je met kinderen op vakantie? Dit huis biedt alles wat fijn is om binnen handbereik te hebben. Zo heeft het ook een zwembad voor als je een dag lekker bij het huis wil blijven.

Een stukje Bali in de Algarve

Wanneer je aankomt bij dit huis stap je een oase van rust binnen. Het huis heeft een luxe uitstraling, met Balinese invloeden. Een plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van alles wat de Algarve te bieden heeft. Houd je van veel buiten zijn? Dit is jouw plek. Het huis heeft namelijk zelfs een buitenkeuken, dus zelfs voor het koken hoef je niet naar binnen.

Voor de sunsetlover

hidden gem van de Algarve voor degenen die houden van het zonsopgangen, zonsondergangen en adembenemend uitzicht… want dat is wat je krijgt in dit appartement. Een stoel op de eerste rij voor de mooiste zons- op- en ondergangen van Portugal. Vanaf je balkon heb je zicht op het strand, en heb je zo ver als je kunt kijken zeezicht. Ook zit je dichtbij het dorp Carvoeiro waar je leuke barretjes en restaurants vindt. Dit appartement is geschikt voor twee personen. De ideale locatie voor een romantisch weekje weg. 

Lees ook:  Mee in de cockpit met deze Nederlandse pilote

Voor grotere groepen

Deze villa is perfect voor een vakantie met een grote groep vrienden, andere stellen met kinderen of lekker met de familie. Het huis is groot genoeg voor twaalf personen en het is echt een droomplek, mét een groot zwembad met zoutwater, een grote lounge en zelfs een spelletjeskamer. Dus ben je op zoek naar de hidden gem van de Algarve voor een groot gezelschap? Dat is dit hét huis voor jouw volgende vakantie.  

Authentiek en beachy

Dit is de droom voor mensen die houden van authenticiteit en zich willen onderdompelen in de cultuur. Villa Carma is een oud vissershuisje in het centrum van Ferragudo. Ze hebben geprobeerd om zoveel mogelijk elementen te behouden en het huis om te toveren naar een authentiek vakantiehuis met een beachy sfeer. Vanaf het huis wandel je in twee minuten naar het dorpje en binnen zeven minuten lopen sta je met je voeten in het zand. Het huis is geschikt voor zes personen, dus ben je op zoek naar echt iets anders? Boek jouw vakantie bij deze geweldige plek.

We zochten naast de hidden gems van de Algarve al eerder naar de tofste Airbnb-parels! Hier vind je al onze andere bestemmingen.

Foto header (Sao Rafael, Algarve, Portugal) via iStock, credits: dangrytsku

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy