De BYD Seal U is een betaalbare SUV én is in een comfort en design versie verkrijgbaar

by Redactie

Vorig jaar mochten we voor het eerst kennis maken met BYD (Atto 3). En afgelopen maand breidde BYD zijn Europese portfolio uit met de volledig elektrische BYD Seal U. Dat maakt nieuwsgierig… wat onderscheidt de BYD Seal van andere BYD-modellen? En wat is het verschil tussen de BYD Seal U en de BYD Seal, het sportieve design?

Als eerste de letter U, want die verwijst naar ‘Utility’. En daarmee wil het Chinese automerk de BYD Seal U als de ultieme gezinsauto uit het D-segment op de markt zetten. Groter dan de ATTO 3 en gecombineerd met de looks van Seal, de D-segment sedan. De basis van Seal U is het e-Platform 3.0 met Cell to Pack-technologie. Wat ook anders is bij de Seal U, in vergelijking met de Seal sedan, is dat deze wordt aangedreven door een krachtige synchrone elektromotor met permanente magneet die de voorwielen aandrijft, in plaats van de achterwielen (of alle wielen).De BYD Seal U is een betaalbare SUV én is in een comfort en design versie verkrijgbaar De BYD Seal U is een betaalbare SUV én is in een comfort en design versie verkrijgbaar

Actieradius

De Seal U SUV heeft en BYD Blade Battery met Cell-to-Pack-technologie en de Seal een Cell-to-body. BYD Seal U maakt ook gebruik van een 8-in-1 elektrische aandrijflijn en een warmtepomp. Daarnaast hebben beide modeltypen ook dezelfde Ocean-esthetische designelementen. BYD creëerde twee varianten van de BYD Seal U. De Comfort-versie heeft een 71,8 kWh batterij en een actieradius tot 420 kilometer (WLTP, gecombineerd) en een Design-versie met een 87,0 kWh batterij en een actieradius tot 500 kilometer (WLTP, gecombineerd).

Exterior

Intuïtief Intelligent Cockpit System

Binnenin de auto voert functionaliteit de boventoon. De Seal U biedt slimme connectiviteit en infotainment. Net als in de Atto zit ook hier weer een Intelligent Cockpit System dat je kan bedienen via het draaibare scherm van 12,8 of 15,6 inch. Om het verkeer in de gaten te houden, de bestuurder te waarschuwen of zelfs in te grijpen om een verkeersongeval te (helpen) voorkomen, is de BYD Seal U standaard uitgerust met een uitgebreide reeks rijhulpfuncties zoals Forward Collision Warning, Lane Change Assist en Blind Spot Detection System. Nice to know: de BYD Seal U is voorzien van een Head Up Display op de Design-versie. Als je ’s nachts rijdt, kun je vertrouwen op de full-LED verlichting voor optimaal zicht, met standaard grootlichtassistent en adaptieve koplampen.

Lees ook:  Is private lease een slimme keuze voor jouw volgende auto?

Cockpit

Prijzen

De BYD Seal U Comfort is verkrijgbaar vanaf €42.990 (rijklaar) en de BYD Seal U Design is verkrijgbaar vanaf €45.990 (rijklaar). Beide uitvoeringen komen daarmee in aanmerking voor een SEPP-subsidie van €2950,-.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy