Ciao Tributo Italiano! Een giro met de Alfa Romeo Giulia, Stelvio en Tonale PHEV (+ reistips!)

by Imke

Het jaar 2024 wordt door Alfa Romeo geopend met het Tributo Italiano. Deze ode aan de oorsprong van het merk is toegepast op de Giulia, Stelvio en Tonale  PHEV en wordt vanaf nu wereldwijd aangeboden. Wij reisden naar Italië af om een bello giro in genoemd Tributo Italiano trio te maken. We hopten van het Comomeer naar het meer van Lugano en sloten de ronde af aan het Lago Maggiore. De gehele review van Imke kan je lezen op de website van Dutchcowboys. Hieronder een aantal highlights van de meren die we bezochten in Noord-Italië.

Ciao Tributo Italiano! Een giro met de Alfa Romeo Giulia, Stelvio en Tonale PHEV (+ reistips!)

Het Comomeer

De regio rondom het Comomeer staat bekend om zijn pittoreske landschappen en elegante villa’s. Een van de must-see attracties is dan ook de Villa del Balbianello. Een prachtig 18e-eeuws herenhuis met weelderige tuinen en een adembenemend uitzicht op het meer. Ook het charmante stadje Bellagio is een bezoek waard, met zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en schilderachtige pleinen. Vergeet niet een ontspannen boottocht over het meer te maken en te wuiven naar George Clooney (mocht ie thuis zijn in zijn huis aan het meer).

Comomeer

Het Meer van Lugano

Het Meer van Lugano, gelegen op de grens tussen Zwitserland en Italië, is een oase van rust en schoonheid. Een van de hoogtepunten van het meer is de stad Lugano zelf. Denk chique boulevards, levendige marktjes en promenades langs het water (je kan een wandeling maken van Italië naar Zwitserland en vice versa!). Bezoek ook het pittoreske, Middeleeuwse dorpje Morcote. Dit dorpje wordt vaak beschouwd als een van de mooiste dorpen van Zwitserland.

Lees ook:  De tofste boeken om te lezen op het strand

Meer van Lugano

Lago Maggiore

Dit meer is het op een na grootste meer van Italië en strekt zich uit van Piemonte in het westen tot Lombardije en Zwitserland in het oosten. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van het meer zijn de Borromeïsche Eilanden. Een groep van schilderachtige eilanden met weelderige tuinen en prachtige paleizen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de botanische tuinen van Villa Taranto. De Villa kent een immense collectie planten en bloemen van over de hele wereld. Voor een adembenemend uitzicht over het meer, neem je de kabelbaan naar de top van de Monte Mottarone en geniet je van het panoramische uitzicht op de omgeving.

Lago Maggiore

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy