Auto leasen? Dit is waarom!

by Redactie

Je hoort er steeds vaker over: het leasen van een auto, in plaats van de aanschaf ervan. Dit is dan ook steeds toegankelijker, zowel zakelijk als privé. Ben je benieuwd wat de voordelen van een auto leasen zijn? En of het iets voor jou is? In dit artikel lees je er meer over.

Auto voor eigen onderneming

Een veelvoorkomende reden om een auto te leasen, is om voor de eigen onderneming in een comfortabele en luxe auto te kunnen rijden. Hier kiezen dan ook veel ondernemers voor! Je kunt namelijk uit allerlei automerken en -modellen kiezen, die je anders misschien niet zomaar kunt of wilt kopen. Kies op die manier een auto uit die naadloos aansluit op je bedrijfsreputatie. Van een grote wagen tot een duurzame elektrische auto, het is maar net wat hierin de voorkeur is. Wil je eerst testen of het iets voor je is? Of heb je maar voor een bepaalde periode een zakelijke auto nodig? Probeer zakelijke shortlease, voor korte termijn gebruik. Dit is ook verstandig als je direct een auto nodig hebt, want je kunt er vrijwel meteen in wegrijden. Dat is dus een optimale vorm van flexibiliteit om als ondernemer gebruik van te maken!

Privégebruik auto

Je kunt dus zakelijk een auto leasen. Maar daarnaast heb je de mogelijkheid om privé een auto te leasen. Ook hier geniet je van de voordelen, zoals een toegankelijke instap en de keuze uit verschillende auto’s om in te rijden. Bepaal of je de auto voor een lange of een korte periode wilt leasen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een tijdelijke oplossing, als je even geen auto ter beschikking hebt? Denk dan aan shortlease particulier, om voor enkele maanden een auto te leasen. Je krijgt daarbij de kans om in een mooie nieuwe auto te rijden: dat is een belangrijk bijkomend voordeel.

Lees ook:  Welke voetbalzaken bespreek je bij het koffieapparaat?

Financiële voordelen

Goed, inmiddels is duidelijk dat je zowel zakelijk als privé kunt leasen. Aan beide mogelijkheden zitten financiële voordelen. Leasen vereist minder kapitaal in vergelijking met de aankoop van een nieuwe auto. Je hoeft namelijk niet in een keer een hoog bedrag te investeren, maar hebt enkel te maken met vaste maandelijkse kosten. Zo maakt leasen het dus toegankelijker om in een auto te rijden. Dat niet alleen, je kunt zelfs in een moderne auto rijden. Leasemaatschappijen bieden vaak leasecontracten voor nieuwe auto’s. Je kunt ook eenvoudiger wisselen van auto, om steeds te genieten van een ander design of nieuwe technologische functies. Heb je een bedrijf? Dan heeft het leasen tevens belastingvoordelen, aangezien je de kosten zakelijk kunt aftrekken. Ook is het vaak mogelijk om de btw terug te vorderen.

Zekerheid

Je kiest ook voor een stukje zekerheid met leasen. In het contract staat namelijk precies omschreven van welke services je gebruik kunt maken. Denk aan verzekeringen, onderhouds- en reparatiekosten. Dat stukje zekerheid is prettig, omdat het onverwachte uitgaven dekt. Een andere zekerheid die je hebt, is dat je de auto gewoon op kunt zeggen als het leasetermijn voorbij is – of je nu voor een korte of lange leaseperiode kiest. Je hoeft dus niet zelf aan de slag met de doorverkoop van de auto, wat bij de aanschaf van een auto vaak een hoofdpijndossier is. En je kunt bij het opzeggen indien gewenst eenvoudig een nieuwe leaseovereenkomst aangaan, voor een andere auto.

Of je nu zakelijk of privé een auto leaset: er zijn meerdere voordelen. Geniet van flexibiliteit en zekerheid op de weg, hoe je leasecontract er ook uitziet. Stap jij over?

Lees ook:  Mannen opgelet: deze fiets accessoires heb jij nodig voor jouw summer in the city!

Foto header via iStock, credits: Freezingtime

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy