7 x de beste films met auto’s in de hoofdrol die je gezien moet hebben

by Redactie

Auto- en filmliefhebbers ‘meet’ wanneer in films auto’s een prominente rol spelen. Of het nu gaat om adembenemende achtervolgingsscènes, iconische auto’s of gewoonweg indrukwekkende stunts…. Onderstaande films met auto’s in de hoofdrol weten het hart van autoliefhebbers sneller te laten kloppen:

1. The Fast and the Furious (2001)

Deze franchise is een ware viering van snelle auto’s, straatraces en impressive stunts. Het is een reeks actiefilms over illegale straatraces en criminele activiteiten. De film werd gevolgd door maar liefst negen sequels, een spin-off, twee korte films en een animatieserie. Met een mix van spanning, actie en een geweldige autocollectie heeft “The Fast and the Furious” een blijvende indruk achtergelaten.

2. Gone in 60 Seconds (2000)

Een adrenalinepompende film waarin een team van autodieven wordt samengesteld om binnen 24 uur 50 gestolen auto’s te stelen. De film staat bekend om zijn spannende achtervolgingsscènes en het stelen van auto’s op wel heel indrukwekkende wijze.

3. Bullitt (1968)

Deze klassieker met Steve McQueen biedt een van de meest legendarische achtervolgingsscènes aller tijden. De Ford Mustang en Dodge Charger leveren een iconisch duel op de straten van San Francisco. In short: McQueen rijdt in een in Dark Highland Green gespoten Mustang door de straten van San Francisco en zet de achtervolging in op een Dodge Charger. Deze hele achtervolgingsscène duurt meer dan tien minuten in de film!

4. Mad Max: Fury Road (2015)

Hoewel het post-apocalyptisch is, spelen auto’s een cruciale rol in deze film. De unieke en gepimpte voertuigen zijn een lust voor het oog, en de intense achtervolgingen in de woestijn zorgen voor een visueel spektakel.

Lees ook:  Review Peugeot 508 SW plug-in hybride: alle ruimte om comfortabel te cruisen

5. Baby Driver (2017)

Deze film van Edgar Wright staat bekend om zijn bijzondere benadering van geluid en muziek, gecombineerd met indrukwekkende achtervolgingsscènes. De hoofdpersoon, Baby, gebruikt zijn ongelooflijke rijvaardigheden om te ontsnappen aan de wet.

6. Italian Job (2003)

Een remake van het Britse misdaadavontuur uit 1969, waarbij een groep dieven een plan bedenkt om goud te stelen in Venetië. De film is niet alleen spannend, maar bevat ook enkele iconische scènes met Mini Coopers die door nauwe steegjes rijden.

7. Le Mans (1971)

Voor liefhebbers van autoraces is “Le Mans” een must-see. Met Steve McQueen in de hoofdrol geeft de film een realistische kijk op de beroemde 24 uur van Le Mans-race.

Illustratie header via iStock, credits: rasslava

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy