5 x zo organiseer je een buiten verjaardag om nooit meer te vergeten!

by Redactie

Nu de lente en zomer voor de deur staan, kunnen we ons ook weer verheugen op heerlijke buitenfeestjes. Ben jij jarig in de lente of het voorjaar? Vier het dan in de buitenlucht! Of je nu kiest voor een tuinfeest, een barbecue in het park of een picknick aan het meer… Wij geven vijf tips om van je buiten verjaardag een super geslaagd feest te maken.

1. Locatie, locatie, locatie

De keuze van de locatie is cruciaal voor het succes van je buitenfeest. Zoek naar een plek die ruim genoeg is voor al je gasten en die geschikt is voor de activiteiten die je gepland hebt. Een ruime achtertuin, een schilderachtig park, een strand of zelfs een bosrijk gebied kunnen allemaal fantastische opties zijn. Afhankelijk natuurlijk van je eigen voorkeur en de beschikbare faciliteiten.

2. Plan B

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, vooral bij buitenfeesten (én in Nederland). Zorg er dan ook voor dat je een plan B hebt voor het geval het weer tegenvalt. Dit kan inhouden dat je een tent of overkapping huurt, extra parasols of partytenten meeneemt. Of zelfs een binnenlocatie als backup hebt voor het geval van regen of extreme weersomstandigheden.

3. Food!!

Geen feest zonder lekker eten. En niet te vergeten; taart! Op tijd een verjaardagstaart bestellen moet zonder meer hoog op je to-do-list staan. Wil je ook zelf wat lekkers maken? Bak dan bijvoorbeeld zelf cupcakes. Geen zin om het werk zelf te doen? Kies dan voor een van de lekkere HEMA vlaaien. Voor de overige hapjes kan je overwegen om een barbecue neer te zetten voor het bereiden van hamburgers, hotdogs, groenten en andere gegrilde lekkernijen. En vergeet natuurlijk niet de drankjes, zoals limonades, cocktails, mocktails en biertjes. Check ook altijd even of er genoeg vegetarische en veganistische opties aanwezig zijn om tegemoet te komen aan de dieetwensen van al je gasten.

Lees ook:  Iedereen een mooie kerst dankzij 'Alle (kerst)ballen verzamelen'

5 x zo organiseer je een buiten verjaardag om nooit meer te vergeten!

4. Creëer een ontspannen sfeer

Buitenfeesten lenen zich vaak perfect voor een meer ontspannen en informele sfeer. Neem wat extra kussentjes en kleedjes mee om op te zitten en misschien kan je zelfs een vuurplaats of vuurkorf plaatsen voor de avond. Spelletjes doen het ook altijd goed. Denk aan jeu de boules, frisbee of badminton. Ook leuk voor de aanwezige kids!

5. Lights on

Als je van plan bent om je feest tot laat in de avond te laten duren moet je ook aan sfeervolle verlichting denken. Dat kunnen fakkels, kaarsen of feestverlichting zijn. En heb je de vuurkorf geregeld? Dan is dat natuurlijk ook een extra (warme) lichtbron.

Foto header via iStock, credits: jakkapan21

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy