5 x Europese designsteden die perfect zijn voor een citytrip

by Redactie

Als je op zoek bent naar een citytrip die je verrast met design en creatieve energie, zijn er zeker genoeg Europese designsteden die je moet verkennen. Wij tippen alvast vijf verrassende Europese designsteden die perfect zijn voor een onvergetelijke citytrip.

1. Graz, Oostenrijk

Ga je naar Graz dan krijg je een mix van middeleeuwse charme en eigentijdse creativiteit. Bezoek de Kunsthaus Graz, een opvallend futuristisch gebouw dat is gewijd aan moderne kunst en experimenteel design. Verken ook de wijk Lend, een opkomend creatief district met kunstgalerijen, designwinkels en gezellige eetgelegenheden.

2. Eindhoven, Nederland

Eindhoven, ook wel bekend als Lichtstad, is een designstad die je zeker niet mag overslaan. Als thuisbasis van de beroemde Design Academy Eindhoven en het jaarlijkse Dutch Design Week-evenement, ademt de stad innovatie en creativiteit. Bezoek het Van Abbemuseum voor moderne en hedendaagse kunst en verken de Strijp-S wijk, een voormalig industrieel gebied dat is omgetoverd tot een creatief en cultureel centrum met designwinkels, galeries en pop-up evenementen.

3. Gent, België

Gent is een super charmante en historische stad mét ook heel veel kunst en design. Bezoek bijvoorbeeld het Design Museum Gent, gevestigd in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws herenhuis. Hier kan je een eclectische collectie bewonderen, van meubels tot mode en grafisch ontwerp. Verken ook de wijk Dok Noord, een voormalig industrieel terrein dat is omgetoverd tot een levendige hub voor creatieve ondernemingen, met winkels, studio’s en gastronomische hotspots.

4. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana is een verborgen parel in het hart van Europa, met een bruisende designscene en een rijke culturele geschiedenis. Bezoek het Museum of Architecture and Design, gelegen in het prachtige Fužine Castle. Hier kan je een fascinerende collectie Sloveens design ontdekken, van traditionele ambachten tot cutting-edge architectuur. Verken ook de met graffiti versierde Metelkova wijk. Hier staat een voormalige militaire barak die is omgetoverd tot een alternatief cultureel centrum met kunstgalerijen, concertzalen en meer van dit alles.

Lees ook:  5 x de leukste strandtenten van Nederland

5. Helsinki, Finland

Helsinki staat bekend om zijn minimalistische Scandinavische design en anderzijds ook tradities. Breng een bezoek aan het Designmuseum Helsinki, waar je een uitgebreide collectie Finse designklassiekers kunt bewonderen. Van Alvar Aalto-meubels tot Marimekko-textiel. Verken ook de wijk Kallio, een opkomende creatieve hub met vintage winkels, designstudio’s en gezellige cafés.

Foto header (Strijp-S, Eindhoven) via iStock, credits: Milos Ruzicka

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy