Wat zijn de voordelen van een auto zakelijk leasen?

by Redactie

Veel ondernemers leasen een auto, om wat voor soort bedrijf het ook gaat. Hier zitten dan ook belangrijke voordelen aan. En als ondernemer ben je toch vaak veel onderweg. Ben je aan het overwegen of een zakelijke lease iets voor jou is? In dit artikel lichten we toe wat je eraan hebt.

Mooie wagen

Een van de grote voordelen aan leasen is natuurlijk dat je zelf de wagen kunt uitkiezen. Je hebt veel opties om te overwegen. Wil je voor een bepaald merk gaan, of vind je het belangrijk dat de auto aan bepaalde eisen voldoet? Denk er vooraf vooral alvast over na! Bij XLLease is er een ruim aanbod, of je nu een krachtige bedrijfswagen of een moderne elektrische auto wilt leasen. Ga na wat jij wilt uitstralen met de auto waarin je rijdt: van sportiviteit tot duurzaamheid.

Uitstekend visitekaartje

Je kunt de auto waarin je rijdt toch wel een beetje als je visitekaartje zien. Veel klanten en andere zakelijke relaties zien je erin rijden. Dan wil je natuurlijk wel een goede (eerste) indruk achterlaten. Kies voor een nette of misschien zelfs een luxe wagen. Je hebt het helemaal zelf voor het kiezen. Je hoeft niet eerst een grote investering te doen, wat meer type auto’s toegankelijk maakt om in te rijden dan met een aanschaf van een auto. Ook bij leasen kun je gewoon kiezen voor bijvoorbeeld bestickering op de auto, om het voertuig herkenbaar en opvallend te maken. Zet er je bedrijfslogo, bedrijfsnaam en contactgegevens op, om maar iets te noemen.

Lees ook:  How to: je eigen droomauto ontwerpen bij Mazda!

Goede service

Een auto vraagt toch al gauw om behoorlijk wat onderhoud, zeker als je veel kilometers maakt. Met full operational lease kun je gewoon zorgeloos rijden. Voor een vast bedrag per maand ben je voorzien in onder andere onderhoud, beheer, verzekeringen en reparaties. Je hoeft je dus niet druk te maken als er iets aan de auto kapot gaat: de oplossing ervan zit inbegrepen bij het leasecontract. Rijd je in een elektrische auto? Dan kun je ook een laadpaal en laadpas krijgen bij een full operational lease. Je hoeft zelf dus zo min mogelijk te regelen: dat scheelt weer tijd en moeite, die je beter in andere bedrijfszaken kunt stoppen.

Duidelijkheid en zekerheid

Als je zelf verantwoordelijk bent voor de auto, kunnen de kosten voor onder andere het onderhoud onverwacht flink oplopen. En dan zul je natuurlijk net zien dat dit gebeurt op een moment dat je het er financieel écht niet bij kunt gebruiken. Met leasen kies je juist voor duidelijkheid en zekerheid. Je betaalt een vast bedrag per maand, en meer niet. Daar zit zoveel mogelijk al bij inbegrepen, zoals onderhoud en verzekering. Doorgaans draai je zelf alleen op voor de brandstofkosten: die kun je natuurlijk vooraf al goed berekenen, op basis van de afstanden die je aflegt.

Nieuwe auto

Vind je het belangrijk om altijd in een nieuwe auto te rijden? Ook dit is mogelijk met leasen. Je kunt na afloop van het leasecontract zelfs weer een andere auto uitkiezen, om steeds in een nieuw model te kunnen rijden. Houd het leasecontract zo kort mogelijk om hierin te kunnen variëren, mocht dit je wens zijn. Als je van de auto af wilt, is het dus ook zo geregeld. Je hoeft niet zelf een auto te verkopen, waar veel tijd in gaat zitten. Je levert de auto simpelweg weer in – optioneel in ruil voor een volgend model.

Lees ook:  Tips voor een originele (én stressvrije) Sinterklaas surprise

Ga na of zakelijk leasen iets voor je is. Er zijn in ieder geval veel voordelen: of het nu gaat om het ruime aanbod om uit te kiezen of het gemak en de zekerheid waarmee je rijdt.

Foto header via iStock, credits: Halfpoint

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy