Van astrotoerisme tot Netflix trips: dit zijn dé travel trends van 2024

by Emma

Er is weer een nieuw jaar begonnen en voor globetrotters en wanderlusters betekent dat vooral 365 dagen voor nieuwe reizen en trips. Maar waarheen dan? En hoe? Wie nog behoefte heeft aan inspiratie, komt een heel eind met deze travel trends die 2024 gaan bepalen.

Astrotoerisme

Hè? Het klinkt bijna alsof je samen met Elon Musk op een raket naar de ruimte trekt. Voor zo’n reis zal je budget toch echt wat groter moeten zijn, maar in de buurt kom je wel. Astrotoerisme – of sterrenbaden – is reizen met als doel om astronomische verschijnselen te spotten. Onderdeel ervan is dat je trekt naar landen waar het gebrek aan lichtvervuiling het toelaat om de lucht boven je in alle stilte en rust te aanschouwen. En niet onbelangrijk: in 2024 valt er astronomisch veel te verwachten. Van verduisteringen tot meteorenregens en een wel héél helder spektakel van het noorderlicht (zelfs de beste vertoning in twintig jaar).

Trainspotting

We hebben het niet over de film uit 1996, maar over een nieuwe trend waarin treinstations centraal staan. Normaliter zou je er niet lang verblijven, maar met wereldwijd steeds meer horeca, winkels en bars gelegen aan het perron, worden treinstations een opvallende bestemming an sich. Bovendien worden steeds meer historische stations gerenoveerd inclusief allerlei nieuwe hotspots voor foodies. Zo heb je een historisch rijke en culinaire trip in één.

Stilte speurtochten

Onder het mom van enorme drukte en overstimulatie lijken steeds meer mensen behoefte te hebben aan de totale ontsnapping daarvan. En dan het liefst ook in totale stilte. Zo worden er volop meditatieretraites georganiseerd binnen de wellness sector. Maar stilte reizen is meer dan dat, en betekent bijvoorbeeld ook trekken naar afgelegen natuurgebieden, slaapretraites (heerlijk ontspannend dus), stille hotels, stille wandeltochten en zelfs uitgaans- en concertervaringen in, jawel, volledige stilte.

Lees ook:  3x de fijnste hotels voor de Kerstdagen

Set-jetting

Voor reisinspiratie je favoriete film of serie opzetten: het gebeurde al in 2023 (zoals toen toeristen massaal naar Hawaï en Sicilië trokken door de razend populaire serie White Lotus) en het lijkt niet te stoppen. Kortom, wat op het scherm afspeelt heeft invloed op onze reisplannen. De toplocaties van 2024 voor deze vorm van reizen, zo wordt verspeld, zullen dan ook Thailand (waar het nieuwe seizoen van The White Lotus zich afspeelt), Roemenië (Wednesday), Malta (Gladiator 2) en Parijs (Emily in Paris) zijn.

Foto header via iStock, credits: anatoliy_gleb

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy