Trend gespot: Producten huren in plaats van kopen

by Redactie

Er is een duidelijke trend zichtbaar: we kopen steeds minder spullen, we huren juist steeds vaker. Misschien heb je dit al helemaal in je systeem zitten, of ben je erin geïnteresseerd om de eerste stappen te zetten. Er zitten veel voordelen aan producten huren: je hebt minder nieuwe spullen nodig en bent vaak goedkoper uit. Benieuwd waar je allemaal aan kunt denken? Dit zijn onze tips – van auto tot kleding.

Auto

Het is steeds gebruikelijker om een auto te leasen. Hier kun je zeker baat bij hebben. Zo is de aanschafprijs van een auto natuurlijk hoog, als je er een koopt. Dat is niet altijd een optie. Of misschien heb je maar af en toe een auto nodig en vind je het zonde als het voertuig verder grotendeels stilstaat. Het kan ook zo zijn dat je de auto in een bepaalde periode juist wel veel nodig hebt. Dan is het een goede optie om een auto voor die periode te leasen. Zakelijke shortlease is een uitkomst als je een bedrijf hebt, waarbij je kiest voor gemak en flexibiliteit. Stel je bent trouwfotograaf en je hebt vooral in de zomermaanden een auto nodig, maar in de winter eigenlijk niet: de oplossing ligt bij leasen voor een korte periode. Ook shortlease privé is een mogelijkheid, als je in het dagelijks leven voor een bepaalde periode een auto nodig hebt. Zie het als een auto abonnement, voor een vast bedrag per maand. Hier zitten allerlei zaken bij inbegrepen, zoals wegenbelasting, verzekering, onderhoud en pechhulp.

Lees ook:  Duurzame decemberdagen: met deze tips houd je de feestdagen ecovriendelijk

Fiets

Een ander voertuig dat je vandaag de dag eenvoudig kunt huren, is de fiets. Het kan een tijdelijke oplossing zijn, als je fiets kapot is en je nog niet direct een nieuwe fiets wilt aanschaffen. Deze periode kun je overbruggen door een fiets te huren. Ook kiezen veel mensen ervoor om een elektrische fiets te leasen. Zo’n fiets is immers een behoorlijke investering, als je ‘m direct koopt. Misschien kom je er wel achter dat een elektrische fiets toch niet helemaal iets voor jou is: dan zit je er meteen aan vast. Met leasen kun je dit eerst eens uitproberen, of kun je de gebruikerskosten over een langere periode gelijk en relatief laag houden.

Witgoed

Van wasmachine tot koelkast: overweeg om witgoed te leasen. Zo hoef je ook hiervoor niet direct de hoge instapprijs te betalen. Het maakt het tevens mogelijk om een nieuw, energiezuinig apparaat uit te kiezen, want bij leasen selecteer je vaak uit een modern aanbod. Dat is uiteindelijk natuurlijk weer voordelig voor je energierekening. Gaat de koelkast of vaatwasmachine kapot? Dan hoef je zelf niet de reparatiekosten te betalen. Als je zo min mogelijk voor onverwachte kosten wilt komen te staan, is leasen dus zeker een uitkomst.

Gereedschap

Een boor, hamer of tang: je kunt het allemaal zelf kopen, maar hoe vaak heb je het nu daadwerkelijk in gebruik? Als je een echte klusser bent, ligt dat misschien een beetje anders. Niet het geval? Dan is het een prima optie om gereedschap te huren. Voor een dag of een week bijvoorbeeld, het is maar net wat handig is. Er zijn verschillende platforms of apps waarop je dit kunt vinden.

Lees ook:  Authentieke producten uit het hart van het Ecuadoriaanse Andes gebergte

Kleding

Ook het huren van kleding is steeds meer in trek. Voor dagelijkse kleding is dit misschien wat overbodig. Maar soms wil je net dat beetje meer uitpakken, voor een bijzondere aangelegenheid bijvoorbeeld. Grote kans dat het unieke kledingstuk vervolgens alleen nog maar in je kast blijft hangen. Door het te huren, kan daarna een ander het weer dragen. Natuurlijk wordt deze kleding tussendoor gewoon goed gereinigd. Nog een laatste idee: kleding ruilen. Organiseer zelf eens een kledingruil, met wat familieleden of vrienden. Zo heb je voor de nop ineens weer leuke, nieuwe items in je garderobe. Of bezoek een georganiseerde kledingruil, waar je soms ook zelf kleding mee naartoe kunt nemen.

Meer flexibiliteit, minder verplichtingen en vaak een voordeligere keuze: er zijn veel redenen te noemen om vaker spullen te huren. Zo ben je zelf bijvoorbeeld niet meer altijd verantwoordelijk voor reparaties en andere oplossingen. Probeer het vooral een keer uit! Welke van de bovenstaande opties spreekt jou het meeste aan?

Foto header via iStock, credits: Diy13

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy