Travel: hoe neem je al je spullen mee in de auto op reis?

by Redactie

Het is januari, dus dat betekent dat we allemaal alweer langzaam bezig zijn met de invulling van de zomervakantie. Niets heerlijker ook om naar vooruit te kijken dan een warm zonnetje en lange zomeravonden. Maar wil je je spullen efficiënt en georganiseerd meenemen tijdens de autoreis naar je vakantiebestemming, dan vergt dat wel wat handigheid. First things first: het maken van een goede inpaklijst. Heb je die voor elkaar dan volgen de volgende stappen.

Dakkoffer

Investeer in goede koffers, weekendtassen en kratjes om de beschikbare ruimte in je auto optimaal te benutten. Gebruik bijvoorbeeld ook opvouwbare dozen en bagage organizers om je spullen te categoriseren en gemakkelijk terug te vinden. Zo voorkom je een rommelige en onoverzichtelijke auto. Overweeg ook een dakkoffer te plaatsen wanneer je denkt dat het toch wat te krap wordt. Thule dakkoffers zijn ideaal om grote spullen als slaapzakken, tassen met kleding en speelgoed in te stoppen. Je moet hiervoor natuurlijk wel dakdragers op je auto hebben zitten.

Slimme indeling

Bij het inpakken is het slim om zware items onderaan en lichte, breekbare spullen bovenop te leggen. Dat zorgt voor een stabiele lading en dat alles niet heen en weer gaat schuiven. Super belangrijk is ook dat je goed nadenkt over de toegankelijkheid van je spullen tijdens de reis. Zorg ervoor dat items die je mogelijk nodig hebt onderweg, zoals snacks, water, en entertainment (belangrijk voor de jengelende kids!), binnen handbereik zijn.Zo voorkom je dat je de hele bagage moet doorzoeken onderweg.

Aparte tas voor onderweg

Een andere slimme hack is om een aparte tas of doos te gebruiken voor specifieke dingen die je nodig zou kunnen hebben onderweg. Denk aan een EHBO-kit, auto-accessoires of campinguitrusting. Vooral ook slim als je de reis naar je eindbestemming op hebt geknipt in meerdere reisdagen. Hierdoor kan je snel bij belangrijke items komen zonder je hele auto overhoop te halen.

Lees ook:  GROOS Rotterdam

Wees realistisch

Tot slot, wees realistisch over wat je echt nodig hebt. Het verminderen van overbodige bagage maakt niet alleen het inpakken eenvoudiger, maar ook het reizen zelf. Heb je echt 3 potten pindakaas nodig op je eindbestemming? En neem een e-reader mee in plaats van een lading boeken. Ook de hoeveelheid kleding kan je beperken. Hoe vaak komt het niet voor dat je een lading schoenen en kleding meeneemt en uiteindelijk de hele vakantie in je zwembroek rond aan het lopen bent?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy