Say what!? Den Bosch krijgt een heus Bossche Bollen museum

by Redactie

De Bossche Bol…. iedereen kent deze lekkernij waarschijnlijk wel. Het gebak(je) dat haar roots heeft in ‘s-Hertogenbosch; gebakken van soezenbeslag, gedoopt in gesmolten pure chocolade en daarna gevuld met slagroom. Nu heeft de stad Den Bosch al best veel bezienswaardigheden. Maar wat de stad nog niet had is een museum over dit meest bekende stukje culinaire erfgoed van Den Bosch. Daar komt verandering in, begin april 2024 vindt namelijk de opening plaats van de Bossche Bollen Belevenis, een mini-museum onder het stadhuis.

100 jaar Bossche Bol

In de middeleeuwse Raadskelder onder het Brabantse stadhuis wordt er in het geheim al maanden gebouwd aan het nieuwe mini-museum. Dat het museum juist op dit moment haar deuren opent is omdat volgend jaar de Bossche Bol namelijk 100 jaar bestaat. Na uitgebreid onderzoek zijn er advertenties boven water gekomen die bewijzen wanneer de Bossche Bollen zijn ontstaan. En ook door wie die aantoonbaar voor het eerst verkocht werd.

Mini-museum

Het idee voor het mini-museum is bedacht door Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal. Deze Bossche bakker staat bekend om zijn nieuwe ideeën rondom de traditionele Bossche Bol. Hij bedacht eerder Bossche bollen in nieuwe smaken en is de uitvinder van het Bossche Bolleke, een Bossche Bol ijsje. De Bossche Bol heeft een rijke historie en het gevecht om de ‘echte’ Bossche Bol is al 100 jaar oud. En er gaan veel verschillende verhalen rond over wie de Bossche Bol uitgevonden heeft. Het houdt de gemoederen dus blijkbaar al meer dan een eeuw bezig, wat ook het zaadje vormde voor het idee voor een museum.

Lees ook:  Iemand een frietje chocoladesaus?

Say what!? Den Bosch krijgt een heus Bossche Bollen museum

Wat kan je verwachten?

Waar men in Nederland ook komt, iedereen kent de Bossche Bol. Van heinde en verre staan Nederlandse en buitenlandse toeristen er graag voor in de rij. Wat is nou het geheim van de Bossche Bol en de aantrekkingskracht? In het mini-museum is er van alles over de Bossche Bol te ontdekken. In 7 totaal verschillende ruimtes beleef en proef je de Bossche Bol.

De Bossche Bollen Belevenis is zeven dag per week te bezoeken. Entree: € 15,95 – incl. koffie met Bossche Bol.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy