Review: de Renault Megane E-tech is chic, sportief én groen

by Redactie

Als de auto-industrie een race is naar elektrificatie, heeft Renault zeker een goede voorsprong met de Megane E-tech Electric Techno EV60. Met zijn krachtige 220 pk Optimum Charge, belooft deze auto niet alleen een duurzaam rijgedrag, maar ook een dosis opwinding voor degenen die de overstap naar elektrisch rijden willen maken. En leuk: afgelopen oktober reed de Megane E-tech nog door Eindhoven als ‘design ride‘. Wij namen de design ride graag mee voor een test op de weg!

Design en uitstraling

De Renault Megane E-tech Electric valt meteen op met zijn moderne en gestroomlijnde ontwerp. Het is een auto die zowel elegantie als futurisme uitstraalt. Oftewel: de auto is chic én sportief. Met scherpe lijnen en een opvallende voorkant, weet de Megane E-tech Electric de aandacht te trekken zonder te overdrijven. De geïntegreerde laadpoort aan de voorkant geeft de auto een subtiele maar doordachte uitstraling.

Review: de Renault Megane E-tech is chic, sportief én groen Review: de Renault Megane E-tech is chic, sportief én groen

Binnenruimte en comfort

Eenmaal binnen wordt de aantrekkelijkheid van de Megane E-tech Electric voortgezet. Het interieur is ruim, afgewerkt met mooie materialen en een slimme indeling. Prima voor een gezin, ook tijdens vakanties en trips waarbij ook nog bagage mee moet. De stoelen bieden een fijne rijervaring, ook tijdens langere ritten. Het minimalistische dashboard is voorzien van een groot touchscreen (een 12” scherm met Android Automotive) dat intuïtief is in gebruik en perfect werkt. Ook de fijne verlichting – waarbij de kleuren en felheid aanpasbaar zijn – draagt bij aan de sfeer en het moderne gevoel.

Interieur

Elektrische aandrijving en prestaties

Nu, laten we praten over wat er echt toe doet bij een elektrische auto: de aandrijving. Met zijn krachtige 220 pk Optimum Charge levert de Megane E-tech Electric mooie prestaties. De acceleratie is vlot en responsief, wat zorgt voor een sportieve rijervaring. Met een bereik (gemiddeld ongeveer 380 km) dat geschikt is voor dagelijks gebruik en de mogelijkheid om snel op te laden, is deze Renault een praktische keuze voor zowel stadsverkeer als langere afstanden. Wie graag gebruik maakt van verschillende rijmodi, zal merken dat deze ook echt anders rijden bij de Megane E-tech. Ook doet de lane assist precies wat het belooft.

Lees ook:  Rijtest Infiniti Q30 AntiChic

Laadcapaciteit en bereik

De Megane E-tech Electric biedt een evenwichtige laadervaring. Met ondersteuning voor snelladen kan de batterij snel worden opgeladen, waardoor de wachttijd tot een minimum wordt beperkt. Het geschatte bereik van de EV60 is, zoals gezegd, meer dan voldoende voor de gemiddelde dagelijkse ritten en draagt bij aan de bruikbaarheid van de auto.

Interieur

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Als elektrische auto draagt de Megane E-tech Electric bij aan een schonere mobiliteit. Het verminderen van de ecologische voetafdruk wordt gecombineerd met de belofte van lagere operationele kosten, waardoor de auto niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar op de lange termijn. Uiteindelijk is de Megane E-tech zelfs nog wat zuiniger dan verwacht.

Technologie en connectiviteit

Renault heeft de Megane E-tech Electric goed uitgerust met moderne technologische functies. Zoals eerder gezegd is het openR-link systeem (op Android Automotive) hartstikke snel en stabiel. De voice assist is ook prima te gebruiken en werkt soepel, zoals blijkt uit de navigatiecommando’s. Handig is ook om gebruik te maken van de laadplanner, waarmee je gemakkelijk inplant wanneer en hoelang je de auto laadt en de auto alvast mee kan opwarmen voordat je er ’s ochtends instapt. Een kleine bonus, maar een die het rijplezier en -gemak van de auto, dat al erg prettig was, toch nog even weet op te krikken.

De Megane E-tech Electric Techno EV60 is verkrijgbaar vanaf € 41.870

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy