Rainy days in januari. Zo creëer je toch vakantiepret voor je kids (en jezelf!).

by Redactie

Laten we er niet omheen draaien; we zijn echt helemaal klaar met die regen.  Non stop heeft het geregend sinds de herfst (en inmiddels ook de winter) haar intrede heeft gedaan. Maar goed, laten we het glas halfvol laten. Want hoewel regenachtige dagen een domper kunnen zijn op de vakantiepret, bieden ze ook een kans om creatief te worden. Dus hierbij een paar tips om regenachtige dagen in januari om te toveren tot leuke avonturen:

1. Binnen picknick en filmmarathon

Leg dekens neer in de woonkamer, zet een mandje met lekkernijen klaar en houd een binnen picknick. Na de picknick kunnen jullie een filmmarathon houden met de favo films van de kinderen. Een top vakantiepret manier om knus samen te zijn terwijl de regen buiten klettert.

2. Creatieve knutselsessies

Breng de creativiteit tot leven door knutselmaterialen uit te stallen en je kinderen aan te moedigen om te tekenen, schilderen of knutselen. Maak bijvoorbeeld regenachtige dag-schilderijen met regenbogen, paraplu’s en vrolijke druppels. En maak gebruik van anders-dan-anders materialen zoals steentjes, hout en zand.

3. Binnen spelletjesfestijn

Haal bordspellen, kaartspellen of puzzels tevoorschijn. Organiseer een toernooi of speel samen als familie. De tijd vliegt voorbij en het is een geweldige manier om samen te lachen en plezier te hebben.

4. Koken en bakken

Kies een aantal lekkere recepten uit en betrek je kinderen bij het koken of bakken. Het maken van koekjes, cupcakes of pizza’s is niet alleen leuk, maar het creëert ook leermomenten en heerlijke traktaties om van te genieten.

5. Binnenshuis kamperen

Zet tenten op in de woonkamer en maak er een avontuurlijke kampeerervaring van. Vertel verhalen, gebruik zaklampen en ‘enjoy the feeling’ dat jullie binnen een eigen “kamp” hebben opgezet.

Lees ook:  De 5 mooiste fietsroutes om de lente te proeven

En vergeet niet: voor je het weet is het weer lente en zet je die lekkere hangmat met standaard in je tuin en geniet je weer van de warmer wordende zon.

Foto header via iStock, credits: romrodinka

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy