Op jeugdkamp als kind? Dit zijn de voordelen!

by Redactie

Zit je eraan te denken om je kind op jeugdkamp te laten gaan? Dat is zeker een goed idee! Er zitten namelijk veel voordelen aan zo’n kamp, waar we je in dit artikel alles over vertellen. Van nieuwe kennis opdoen tot vriendjes maken: lees snel verder.

Iets nieuws leren

Tijdens een jeugdkamp kan je kind iets nieuws leren. Natuurlijk leert je kind ook veel op school, maar zie het kamp in de vakantieperiode als een extra leermoment. Dat is alleen maar mooi meegenomen! Jeugdkampen zijn er voor kinderen in alle leeftijdsgroepen. Per kamp kan er ook weer een uniek leerthema centraal staan. Een mooi voorbeeld: laat je kind een taal leren tijdens een jeugdkamp. Zo kan je kind naar een kamp gaan waar hij of zij de Engelse taal leert. Daar steekt je kind veel van op en heeft je kind voor de rest van het leven iets aan. Op school krijgen kinderen ook Engelse les, maar dit is eigenlijk van een veel lager niveau dan tijdens een kamp, waar de focus erop ligt. Zo spijkert je kind de Engelse kennis dus flink bij!

Vrienden maken

Een jeugdkamp is er om iets nieuws te leren. Dat niet alleen, je kind leert er ook allemaal andere kinderen kennen. Een zomerkamp is een ideale plek om nieuwe vrienden te maken! Dit zijn weer andere kinderen dan de kinderen op school of uit de buurt. Het is een mooie manier om de sociale kring van je kind te verbreden. Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om nieuwe vriendjes te maken, en tijdens een kamp is dat heel goed mogelijk. De kinderen brengen tijdens het kamp immers veel tijd met elkaar door, wat voor een hechte vriendschap kan zorgen. Misschien wel een vriendschap voor het leven! Met bijvoorbeeld een Engels jeugdkamp kan je kind ook internationale vrienden maken en zo nieuwe culturen ontdekken. Dat is enorm interessant en leerzaam voor een kind.

Lees ook:  Zomers goud

Leuke activiteiten

Tijdens een zomerkamp staan er natuurlijk een heleboel leuke activiteiten op de planning, naast de educatieve lessen. Het gaat om de combinatie en is ideaal tijdverdrijf in de vakantieperiode! De organisatie bedenkt allerlei toffe activiteiten. Er is vaak veel ruimte voor sport en spel: van voetbalwedstrijden tot interactieve games. Een zomerkamp is dus echt niet alleen maar serieus, zoals soms wordt gedacht. Kinderen beleven er juist veel plezier. Misschien zelfs meer dan wanneer je kind thuis blijft tijdens de vakantieperiode, want daar is immers niet zoveel spannends aan te beleven.

Herinneringen voor het leven

Het kan best spannend zijn, zo’n zomerkamp. Er zijn allemaal nieuwe mensen en de locatie is nog onbekend voor het kind. Dit maakt juist dat er herinneringen voor het leven worden gemaakt tijdens een jeugdkamp. Je kind stapt echt even uit de oude, vertrouwde omgeving en ontdekt iets nieuws. De kennis die je kind vergaard blijft nog jaren van belang, maar de herinneringen ook zeker. Kijk op een later moment nog eens samen de foto’s terug of vraag je kind om er nog eens over te praten. Wat heeft je kind ervan onthouden? Hoe kijkt hij of zijn terug op de ervaring? Dat is dierbaar.

Doorwerken als ouder

Hoewel het bij het zomerkamp natuurlijk vooral gaat om de voordelen voor je kind, heb je er als ouder ook baat bij. Moet je (grotendeels) doorwerken tijdens de zomerperiode, maar heeft je kind vrij van school? Het kan lastig zijn om dit allemaal te managen in huis. Een zomerkamp is een perfecte oplossing, want je kind heeft een leuke tijd en je hoeft je niet schuldig te voelen dat jij niet vrij bent. Thuis zou je kind zich immers veel sneller vervelen, zeker als de vriendjes op vakantie zijn. Plan het zomerkamp bijvoorbeeld in de periode dat je zelf heel druk bent qua werk. Daarvoor of daarna kun je nog met het gezin op vakantie gaan, als hier de ruimte voor is.

Lees ook:  Travel Guide: Karlsruhe

Tijdens een jeugdkamp doet je kind veel nieuwe ervaringen op en ontmoet hij of zij vrienden voor het leven. Het is een ideale manier om het talent van je kind te ontwikkelen en stimuleren. Genoeg redenen dus om je kind hiervan te laten genieten!

Foto header via iStock, credits: MANICO

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy