Met deze tips laat je je spaarrekening sneller groeien!

by Redactie

Bijna iedereen heeft wel een spaarpotje waar hij of zij eens in de zoveel tijd wat geld naar overmaakt. De een neemt het sparen serieuzer dan de ander. De een heeft ook een grotere spaarpot opgebouwd dan de ander. Als jij je spaarrekening sneller wilt laten groeien, dan is het natuurlijk zaak om maandelijks meer geld opzij te zetten. In de praktijk kan dit voor veel mensen nog best wel tegenvallen. Om die reden geven we je in dit artikel een aantal handige trucs waardoor je sneller kunt sparen. Laten we snel beginnen!

Een spaarplan opstellen

Het klinkt misschien cliché, maar goed sparen begint met een spaarplan. Geld sparen gaat een stuk makkelijker als je vooraf bedenkt hoeveel je elke maand opzij wilt zetten. Begin met het bepalen van een realistisch spaardoel en werk van daaruit terug naar maandelijkse stortingen. Of het nu gaat om een droomreis, het kopen van een huis, of gewoon een buffer voor onverwachte uitgaven, een spaarplan helpt je gefocust te blijven op je doelen.

Kijk kritisch naar je abonnementen

We weten allemaal hoe snel die abonnementen zich kunnen opstapelen: streamingdiensten, tijdschriften, sportclubs, enzovoort. Neem eens kritisch je maandelijkse uitgaven onder de loep en overweeg of je al die abonnementen echt nodig hebt. Misschien gebruik je die ene streamingdienst wel veel te weinig. Door onnodige abonnementen op te zeggen, kun je maandelijks flink wat geld besparen en dit direct toevoegen aan je spaarpot. Het zijn vaak de kleine bedragen die op jaarbasis een groot verschil maken.

Lees ook:  Eigen zaak combineren met sociaal leven

Automatische overboeking naar je spaarrekening

Een slimme manier om onbewust te sparen, is door een automatische overboeking in te stellen van je betaalrekening naar je spaarrekening. Stel een vast bedrag in dat je maandelijks kunt missen en laat de bank het werk doen. Zo hoef je er niet meer over na te denken en wordt sparen een gewoonte. Het is een effectieve manier om je spaarsaldo te laten groeien, zonder dat je er bewust mee bezig hoeft te zijn.

Denk na over beleggen

Rente op een spaarrekening is leuk, maar met beleggen kun je (historisch gezien) een beter rendement verdienen. Overweeg om een deel van je spaargeld te investeren in een belegging. Natuurlijk brengt beleggen risico’s met zich mee, maar op de lange termijn hebben de meeste beleggers een positief rendement behaald. Doe wel goed onderzoek, of overleg met een financieel adviseur, voordat je de sprong waagt. Beleggen is niet voor iedereen geschikt, maar het kan een krachtige manier zijn om je spaargeld te laten groeien.

Foto header via iStock, credits: Dragon Claws

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy