How to: zo creëer je een meer uitgesproken kledingstijl

by Redactie

Heb je de wens om meer opvallende outfits te dragen? Dat is altijd een goed idee! Maar het kan moeilijk zijn om er daadwerkelijk stappen in te zetten. Waar kun je nu het beste beginnen? In dit artikel delen we tips om een meer uitgesproken kledingstijl te creëren.

Meer variatie

Een spannendere kledingstijl begint bij meer variatie. Kijk daarom eens goed naar de items die je nu in je kast hebt liggen of hangen. Wat zie je hier vooral terug? En wat mist er dus eigenlijk nog? Een voorbeeld: stel dat je altijd spijkerbroeken draagt, wissel dit dan eens vaker af met een pantalon. Toni dames broeken kennen een veelzijdige stijl en zitten goed. Nog een voorbeeld: stel dat je steevast een blouse aantrekt, ga dan ook een keertje voor een T-shirt of longsleeve. Het lijken dan misschien subtiele verschillen, maar het doet meer voor je algehele look dan je denkt. Ook zorgt het ervoor dat je niet steeds maar ongeveer dezelfde items uitkiest als je gaat shoppen, maar dat je juist openstaat voor meer opties.

Kleur, kleur, kleur!

Kleur, kleur en nog eens kleur: durf hiermee uit te pakken. Hebben jouw outfits veel kleur? Grote kans dat het nog wel wat kleurrijker kan. Dat is de perfecte manier om je looks opvallender te maken. Je kunt een heleboel kleuren met elkaar combineren. Een groene broek met een roze top, een paarse jurk met rode schoenen, een blauwe rok met een gele blouse: lekker doen! Of kies er juist voor om binnen dezelfde kleur meerdere tonen te dragen, zoals een donkerblauw shirt en een lichtblauwe broek. Durf ook eens kleuren te dragen die je op het eerste gezicht misschien niet zomaar zou kiezen. Het zal je verrassen hoe leuk een nieuwe kleur ineens kan staan! Bij Ter Horst van Geel vind je veel kleurrijke kledingstukken, naar welk item je ook op zoek bent. Van een nieuwe blouse tot een andere broek, van een bijzondere jurk tot een sierlijke top: je kunt allerlei items in een vrolijke kleur dragen.

Lees ook:  CUPRA Born, 100% elektrisch met Spaanse pit

Kleding per moment

Als je het spannend vindt om meer uitgesproken items te dragen, kun je daar eerst op bepaalde momenten mee starten. Zo is het op een feestje of tijdens een etentje een ideaal moment om eens die jumpsuit aan te trekken, of die jurk met glitters. Dat voelt waarschijnlijk veiliger dan wanneer je het meteen naar je werk draagt. Het is natuurlijk ook helemaal prima om gewoon steeds je momenten uit te blijven kiezen. Tijdens de dagelijkse activiteiten draag je een casual look, maar bij bepaalde aangelegenheden pak je helemaal uit. Zo valt het ook nog eens extra op!

Kleding lenen

Het is een leuk idee om eens aan familieleden of vrienden te vragen of je kleding mag lenen. Heeft een vriendin van je een geweldige jurk, waarvan je benieuwd bent of het je zou staan? Misschien mag je de jurk gewoon zo een avondje aan! Dat is een ideale manier om een nieuwe stijl of fit uit te proberen.

Kleding en accessoires

Het draait bij je outfit niet alleen om de kleding, maar ook om de accessoires die je erbij draagt. Zorg dat het een mooi geheel vormt. Passen je schoenen bij je kledingstukken? En hoe zit het met de tas die je draagt? Accessoires kunnen je kledingstijl ook complimenteren. Een riem om een jurk maakt de look bijvoorbeeld al net wat interessanter. Let er bij de accessoires op dat het lekker zit. Zo wil je niet de hele dag rond hoeven lopen op schoenen die knellen. Dat stukje comfort is net zo belangrijk als het stukje kledingstijl!

Lees ook:  OP DE KOFFIE bij Atelier 10tien [VIDEO]

We hopen dat deze tips je helpen om uniekere outfits te dragen. Probeer vooral zoveel mogelijk uit! Het leven is te kort om saaie kleding te dragen – dát is een ding wat zeker is.

Foto header via iStock, credits: feedough

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy