Hier moet je aan denken wanneer je overweegt een hond te nemen

by Redactie

Tijdens de corona periode hebben veel huishoudens een hond in huis genomen. Men was destijds veel thuis en kon hierdoor perfect voor het beestje zorgen. Dat is momenteel anders; veel mensen werken ‘gewoon’ weer op kantoor. Dit heeft een erg treurig gevolg: veel honden zijn naar het asiel gebracht.

Overweeg je ook om een hond in huis te nemen? Dan is bovenstaand verhaal de belangrijkste afweging die je moet maken. Ben je wel voldoende thuis om een hond te kunnen verzorgen? Zo niet, dan is het niet verstandig om een hond in huis te nemen.

Ben je klaar om voor een hond te zorgen?

Men zegt weleens dat het opvoeden van een hond zwaarder is dan het opvoeden van een baby. Dit is wellicht ietwat gekscherend, maar het geeft wel aan dat je het in huis nemen van een hond niet moet onderschatten.

Stel jezelf daarom de vraag of je er klaar voor bent om voor een hond te zorgen. Een trouwe viervoeter brengt op talloze manieren zorgen met zich mee. Je moet het juiste voer in huis halen, zoals Science plan Hills voer, je kunt kopzorgen over de gezondheid van je hond krijgen en je hebt elke dag omkijken naar je hond. Ben je hiervoor klaar? Denk hier heel goed over na.

Heb je geld voor een hond?

Je moet de kosten voor een hond ook niet onderschatten. Deze kosten kunnen in meerdere kostenposten onderverdeeld worden:

  Aanschafkosten. Allereerst moet je met een bepaald bedrag over de brug komen bij een hondenfokker. Een hond is zeker niet goedkoop te noemen, met name als je voor een hond van een bijzonder ras kiest.

Lees ook:  Zero points voor je maaltijd

–  Kosten voor de voeding. Een hond moet uiteraard elke dag voldoende eten krijgen. Dit brengt de nodige kosten met zich mee; hondenvoer is niet per definitie goedkoop te noemen. Tevens kan het mogelijk zijn dat je hond speciaal voer nodig heeft, zoals Royal Canin Veterinary Diet.

–  Kosten voor de verzorging en het vermaak. Je hebt ook nog met veel verzorgingskosten te maken. Zo moet je hond mogelijk naar de trimsalon, moet je de nagels van je hond (laten) knippen en moet je je hond regelmatig wassen. Ondertussen moet je je hond ook nog vermaken. Je hebt dus ook (veel) hondenspeelgoed nodig.

–  Mogelijke medische kosten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit is ook bij een hond van toepassing. Je moet daarom altijd rekening houden met medische kosten. De ervaring leert dat ook deze kosten echt fors op kunnen lopen.

Heb je voldoende tijd voor een hond?

Tot slot moet je ook goed naar je daginvulling kijken. Ben je de hele dag weg van huis of erg druk? Dan moet je stellen dat je te weinig tijd voor een hond hebt. Een hond heeft simpelweg veel aandacht en verzorging nodig. Alleen als je voldoende tijd per dag over hebt, kun je daarom met een gerust hart een hond in huis nemen. Bij onvoldoende tijd zou je dit idee op de lange baan moeten schuiven. 

Foto header via iStock, credits: smrm1977

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy