Dubbel duurzaam: testrit met de nieuwe Volvo EX30 én de lancering van de EX30 AIR BAG

by Imke

Als er een auto was waar veel mensen naar uitkeken het afgelopen jaar, dan is dat wel de introductie van de nieuwe Volvo EX30. De EX30 staat compleet in het teken van duurzaamheid, zowel van buiten als van binnen, en is ontworpen om de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe te hebben. Afgelopen week mochten wij als een van de eersten een testrit maken, dwars door een Nederlands winterwonder-landschap. Met als toetje ook nog de presentatie van een wel heel bijzondere totebag….

Over de Volvo EX30

De Volvo EX30 is op de markt gekomen in drie uitvoeringen; Single Motor, Single Motor Extended Range en Twin Motor Performance. Met de Single Motor Extended Range uitvoering is de actieradius het ruimst, namelijk 476 km. Met de Twin Motor is het volledige vermogen 428 pk, waarmee je binnen 3,6 seconden naar 100 km/u. In short: dat is de snelst accelererende Volvo ooit. Nice to know is daarnaast dat de aanwezige portierbeveiliging nieuw is voor Volvo en als eerste in de EX30 is toegepast. Deze functie waarschuwt je bij het openen van het portier voor fietsers. Handig!

Overigens is de nieuwe EX30 niet alleen duurzaam op gebied van aandrijving. Ook is voor de vervaardiging van deze compacte SUV het hoogste percentage aan gerecyclede materialen gebruikt (ooit bij Volvo). Zo is 25% van het toegepaste aluminium gerecycled. Daarnaast is van al het toegepaste staal en kunststof 17% gerecycled. Voor het interieur werd de natuur als inspiratiebron gebruikt.

Dubbel duurzaam: testrit met de nieuwe Volvo EX30 én de lancering van de EX30 AIR BAG

Tijdens onze testrit reden we van de Volvo Studio aan de Meent in Rotterdam naar het prachtige landgoed Wolfslaar in Breda. En dat onder vrij extreem winterse omstandigheden; dikke vlokken sneeuw kwamen uit de lucht en donkere luchten werden afgewisseld met een felle zon. Alsof we in Zweden waren… Het minimalistische interieur is even wennen, maar heerlijk cruisen doet de EX30 als geen ander. Na een bijzonder culinaire lunch in restaurant Wolfslaar (inclusief indrukwekkend alcoholvrij wijnarrangement!) reden we weer richting de Volvo Studio voor het tweede gedeelte van die dag.

Lees ook:  De Alfa Romeo Tonale Hybrid is sportief, elegant en een opwindende toevoeging aan de reeks

Lunch bij Restaurant Wolfslaar

Een tas voor 100% gemaakt van airbags

In de Volvo Studio werd namelijk ook nog de limited edition EX30 AIR BAG gelanceerd. Ter ere van de introductie van de Volvo EX30 heeft Volvo Car Nederland deze tas speciaal laten ontwikkelen. De tas is door de Nederlandse ontwerper Rob van Ravenstein (The Creators Studio) bedacht en bestaat volledig uit airbags.

Bij het ontwerpen van de honderd procent circulaire tote bag is rekening gehouden met een optimaal hergebruik van de airbag door de oorspronkelijke vorm te behouden. De eerste oplage bestaat uit 400 uniek genummerde tote bags, handgemaakt in een Nederlands atelier.  Benieuwd geworden? De tote bag is vanaf nu exclusief te bewonderen en verkrijgbaar in de Volvo Studio van Volvo Mobility Centre, aan de Meent 96 in Rotterdam.

De Volvo Studio in Rotterdam

En ook benieuwd naar meer Volvo EX30? De compacte SUV heeft een vanafprijs van €36.795. Via deze link kan je direct een proefrit reserveren!

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy