Droge huid? Tips voor de beste skincare routine

by Redactie

Je huid is je visitekaartje en bepaalt voor een groot deel je uitstraling. Ziet je huid er niet goed uit, dan kan je nog zo je best doen op je make-up, maar je gezicht komt dan letterlijk en figuurlijk niet zo goed uit de verf. Daarnaast heeft je huid verschillende belangrijke functies en ook daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan jouw skincare routine. Je huid beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ook zorgt je huid ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft en je geen lichaamsvocht kwijtraakt. Dankzij je huid voel je warmte, kou, pijn en jeuk. Wij geven je tips voor de beste skincare routine.

Leer je eigen huid kennen

Voordat je allerlei gezichtsverzorgingsproducten koopt, is het belangrijk om te weten wat voor je huidtype je hebt. Je koopt producten die passen bij jouw huidtype. Zo heeft La Roche-Posay speciaal producten voor een gevoelige huid. Een gevoelige huid gaat vaak samen met een droge huid. Een droge huid schilfert vaak en kan jeuken. Bij een vette huid zijn de poriën verwijd en heb je regelmatig last van mee-eters of puistjes. Ook glanst je huid. Een normale huid voelt zacht en soepel aan. Tenslotte kan je ook een gecombineerde huid hebben waarbij je wangen droog zijn en de huid van je neus, kin en voorhoofd vet is.

Reinigen van je huid

Een belangrijk onderdeel van je skincare routine is het reinigen van je huid. Dit doe je ’s ochtends en ’s avonds. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken. Gebruik geen gewone zeep, maar een milde gezichtsreiniger. Na de reiniging gebruik je een toner.

Lees ook:  Wat is ghosting en hoe ontwijk je het tijdens het online daten?

Serum aanbrengen

Na het reinigen van je huid is het aanbrengen van een gezichtsserum de volgende stap. Een serum bevat een hoge concentratie ingrediënten om jouw huid een extra boost te geven. Serums zijn speciaal ontwikkeld om de conditie van je huid te verbeteren.

Aandacht voor je ogen

De huid rondom je ogen is het meest gevoelige en kwetsbare deel van je gezichtshuid. Ook zie je hier vaak de eerste rimpels verschijnen. Gebruik daarom een speciale oogcrème met antirimpel effect. Ook vallen wallen en eventuele donkere kringen dankzij een oogcrème minder op.

Dag- en nachtcrème

Dagcrème hydrateert je huid en laat je huid stralen. Ook beschermt het je huid tegen invloeden van buitenaf. ’s Avonds voordat je naar bed gaat, kan je een nachtcrème gebruiken die de zichtbaarheid van rimpels vermindert en het verouderingsproces vertraagt.

Je huid beschermen tegen de zon

Het hele jaar door is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gezichtsprimer met SPF. SPF is de afkorting van Sun Protection Factor en zegt iets over de mate waarin je huid beschermd wordt tegen schadelijke UV-stralen. Volg deze stappen en je ziet dat de conditie van je huid verbetert.

Foto header via iStock, credits: PeopleImages

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy