Dit zijn de mooiste hikes van Scandinavië

by Redactie

Gek op wandelen? En ook niet vies van een beetje uitdaging? Dan is Scandinavië met recht een paradijs voor liefhebbers van hikes te noemen.  We selecteerden alvast de mooiste hikes van Scandinavië voor je:

1. Kungsleden (Zweden)

Kungsleden, oftewel de “Koningsweg,” strekt zich uit over 440 kilometer door het schilderachtige Zweedse Lapland. Deze route neemt je mee door dichte bossen, langs kristalheldere meren en over uitgestrekte hoogvlaktes. In de zomer biedt het een spectaculaire blik op de middernachtzon, met de winterse sneeuwlandschappen als een betoverend decor.

2. Trolltunga (Noorwegen)

Avonturiers op zoek naar een uitdaging kunnen de adembenemende Trolltunga-hike in Noorwegen niet missen. Deze 22 kilometer lange tocht voert je langs steile kliffen en leidt uiteindelijk naar de beroemde uitstekende rots boven de Ringedalsvatnet. Het panoramische uitzicht over het meer en de omliggende bergen maakt de inspanning meer dan de moeite waard. Een paar jaar terug mocht hoofdredacteur Imke in Noorwegen de route met de naam Trollstigen per auto afleggen, ook een absolute aanrader.

Trollstigen

3. Laugavegur (IJsland)

IJsland staat bekend om zijn surrealistische landschappen, en de Laugavegur-trekking is de perfecte manier om ze te verkennen. Gedurende 55 kilometer loop je door kleurrijke rhyolietbergen, langs geothermische gebieden en over vulkanische vlaktes. Je gaat ogen tekort komen wanneer je hier aan het hiken bent.

4. Jotunheimen National Park (Noorwegen)

Het Jotunheimen National Park herbergt de hoogste bergen van Noorwegen en biedt een scala aan wandelmogelijkheden. Of je nu kiest voor de beroemde Besseggen Ridge-hike of de beklimming van de Galdhøpiggen, de hoogste berg van Noorwegen, je wordt hoe dan ook beloond met epische uitzichten op gletsjers, meren en ruige bergtoppen.

Lees ook:  Dit is waarom je thuis een roeitrainer nodig hebt (en waar je op moet letten als je er een koopt)

5. Sarek National Park (Zweden)

Voor de avontuurlijke wandelaar is Sarek National Park een ware wilderniservaring. Dit park heeft geen gemarkeerde paden en vraagt om navigatievaardigheden, maar de beloning is een onaangetast landschap met majestueuze bergen, wilde rivieren en uitgestrekte valleien. Het is de ultieme trektocht voor degenen die een echt ongerepte wildernis willen ervaren.

Foto header (van de Trolltunga in Noorwegen) via iStock, credits: Everste

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy