De interieurtrends voor lente en zomer 2024

by Redactie

Net als bijna alles om ons heen, evolueert ook de wereld van interieurdesign voortdurend, en elk seizoen brengt nieuwe trends met zich mee. Voor de lente en zomer van 2024 zijn er weer heel veel opvallende stijlen die je huis een ware metamorfose kunnen geven. Wij spotten al de volgende interieurtrends:

Duurzaamheid in design

Ook in 2024 staat duurzaamheid weer centraal in interieurontwerp. Materialen zoals gerecyclede houtsoorten, bamboe en hergebruikte metalen worden steeds populairder. Het is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een bewuste stap naar een milieuvriendelijker interieur. Accessoires zoals gerecyclede glazen vazen en eco-vriendelijke stoffen dragen bij aan een duurzaam statement in elke ruimte. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een stalen trapleuning, kies je niet alleen voor een trendy uitstraling, maar ook voor slijtvast en dus duurzaam.

Aardse tinten en natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen met aardse tinten en natuurlijke elementen. Denk aan warme bruintinten, zacht groen en neutrale kleuren die de rust en sereniteit van buiten naar binnen brengen. Accessoires zoals natuurlijke stenen, gedroogde bloemen en houten accenten voegen een vleugje natuurlijk toe aan je interieur. Met als resultaat een huis dat kalmte en rust uitstraalt. Ook zie je het gebruik van leem steeds vaker terugkomen. En nice to know; door leem als stucwerk toe te passen wordt de vochthuishouding in je huis ook beter geregeld. Leem geleidt namelijk super goed en geeft een fijne warmte af, die niet opstijgt.

Mix van texturen en patronen

Mixen en matchen it is. En dan met name van texturen en patronen. Combineer bijvoorbeeld zachte fluwelen kussens met grove gebreide dekens, of voeg een vleugje luxe toe met metallic accenten. Gedurfde patronen, zoals geometrische vormen of botanische prints, kunnen een speels en eigentijds element toevoegen aan je interieur. Hierdoor kom elke ruimte tot leven.

Lees ook:  Tips voor het kiezen van de juiste bank

Slimme technologie

De integratie van slimme technologie in je interieur is een trend die blijft groeien. In 2024 zien we niet alleen functionele slimme apparaten, maar ook esthetisch verantwoorde ontwerpen die naadloos passen in het interieur. Van slimme verlichtingssystemen tot verborgen laadstations. Technologie wordt een onzichtbaar, maar essentieel onderdeel van het moderne interieur.

Foto header via iStock, credits: Phiwath Jittamas

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy