5 x ontbijtkarakters: wie ben jij?

by Redactie

Wat en hoe je eet, zegt veel over iemands persoonlijkheid. Dat weten we allemaal. Ieder mens heeft weer haar/zijn eigen routines om de dag goed te starten. En ook geen verrassing: wij Nederlanders zijn nogal gek op ons ontbijt. Nice to know is dat ook bijna drie op de tien Nederlanders het ontbijt zelfs de belangrijkste maaltijd van de dag vinden! Van een boterham, tot een bakje (plantaardige variatie op) yoghurt, rustig aan tafel of rushy onderweg. Alpro haakt hier slim op aan met hun nieuwe campagne “Jouw Karakter, Jouw Ontbijt”, waarmee ze ieders unieke manier van ontbijten omarmen.

Eerst nog wat feitjes op een rij

Ondanks dat de boterham met kaas of hagelslag nog bij velen favoriet is, blijkt uit onderzoek dat veel mensen er inmiddels ook andere ontbijtgewoontes en voorkeuren op na houden. Bijna drie op de tien zien het ontbijt als de meest belangrijke maaltijd van de dag. Waarbij de helft van de ontbijtende Nederlanders (52%) er gedurende de week op los varieert. Hierbij zijn yoghurt of kwark met toppings (31%) na de boterhammen en crackers het meest populairs. Ook onze routines in de ochtend verschillen behoorlijk. Waar 7 op de 10 regelmatig meer de tijd nemen voor het ontbijt, vindt bijna 1 op de 2 het ook lekker om geregeld te blijven snoozen. Daarnaast verkiezen 4 op de 10 mensen liever fashion over food. Oftewel ze zijn langer bezig met het kiezen van de outfit dan wat er op het bord ligt.

Welke van de ontbijtkarakters ben jij?

Wist je dat jouw ontbijtkeuzes niet alleen je smaakpapillen verwennen of aan je eetbehoeften voldoen, maar ook iets onthullen over jouw unieke karakter? Alpro ontwikkelde daarom de typische ontbijtkarakters in hun nieuwe campagne Jouw Karakter, Jouw Ontbijt. Van de Haastige Happer tot de Familie Maestro en de Relaxer tot de Dorstige druktemaker. Wie ben jij?

Lees ook:  Jouw planten altijd de perfecte hoeveelheid water geven

1. De haastige happer #snoozer

Ben jij het type dat liever lang blijft snoozen en vervolgens snel de keuken in duikt, iets uit de koelkast pakt en de deur uit rent? De extra minuten in bed zijn kostbaarder dan geneuzel in de keuken. Ontbijt moet voor jou snel, simpel en makkelijk klaar te maken zijn, zodat je daarna de wereld kan veroveren!

2. De relaxer #ontbijtinbed

Ontbijt in bed moet elke dag kunnen, toch? Jij bent een ware ontspanningskoning(in). Je houdt van de luxe van een rustige start, omringd door kussens en dekens. Ontbijt is voor jou een moment van pure zen, waarin je jezelf oplaadt voor de dag die voor je ligt. Je bent waarschijnlijk creatief, geniet van me-time en begint de dag op jouw eigen tempo, met een ontbijt dat voelt als een knuffel van binnenuit.

3. De vroege vogel

De dag vroeg starten met een voedzaam ontbijt. Dat is de vroege vogel. Wellicht heb je al een workout of yoga achter de rug en begin je de dag energiek en gefocust. Ontbijt is voor jou een bewuste keuze te midden van je werkverplichtingen. Je bent waarschijnlijk georganiseerd, hebt een positieve mindset en streeft naar een gebalanceerde levensstijl.

4. De familie maestro

Het is elke ochtend weer spitsuur in jouw huis voordat iedereen de deur uit gaat. Als familie maestro heb je het talent om iedereen tevreden te stellen met een scala aan ontbijtopties voor het hele gezin. Ontbijt is voor jou een sociale gebeurtenis, waarin je de familie graag bij elkaar brengt. Je bent waarschijnlijk zorgzaam, liefdevol en geniet van de gezelligheid van een heerlijk moment met dierbaren.

5. De dorstige druktemaker #koffieNU

Kletsen? Eerst koffie. Voor degenen die het gevoel hebben niet te kunnen functioneren zonder hun kopje koffie, ben je de dorstige druktemaker. Je begint de dag met een bakkie pleur. Ontbijt is voor jou dan ook een bijzaak. Je bent waarschijnlijk dynamisch, altijd in beweging en hebt een talent om zelfs de drukste dagen met een glimlach te doorstaan, zolang er maar koffie in de buurt is.

Behoefte aan nog een extra portie ontbijt inspiratie? Plantbased chef Lenna Omrani heeft een hele rits aan lekkere ontbijtrecepten bedacht. Van teff pap met cacao en sinaasappel tot aan glutenvrije pannenkoeken met gebakken appel en walnoten. Wij probeerden alvast een variant op die pannenkoeken met kokosolie, druiven en stroop! Yum….

Lees ook:  Deze solar powered sneakers reageren op zonlicht! (+ winactie)

5 x ontbijtkarakters: wie ben jij? 5 x ontbijtkarakters: wie ben jij?

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy