5 tips voor hoe je je slaapkamer van een upgrade kan voorzien

by Redactie

Een goede nachtrust is voor elk persoon belangrijk. Dankzij een goede nachtrust sta je fit en energiek op. Ook komt een goede nachtrust je gemoedstoestand en je gezondheid ten goede. Voldoende reden dus om je slaapkamer helemaal naar wens te maken. In de voor jou perfecte kamer slaap je namelijk een stuk beter. Heb je om deze reden ook de wens om je slaapkamer van een upgrade te voorzien? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een luxe slaapkamer? Wacht dan niet langer en kom met onderstaande tips direct in actie. Met deze verrassende tips creëer je een prachtige, luxe slaapkamer!

Leg een groot vloerkleed onder je bed

Wat is nou het toppunt van luxe? Juist; dat zijn warme voeten op het moment dat je uit je bed stapt. Je kunt hiervoor pantoffels naast je bed neerzetten, maar je kunt ook voor een groot vloerkleed onder je bed kiezen. Je geniet hiermee van warme voeten, een zacht gevoel en een prachtige uitstraling. Kies idealiter voor een hoogpolig tapijt; dit staat net iets luxer dan een laagpolig tapijt.

Kies voor een luxe bed

In een luxe slaapkamer mag een luxe bed uiteraard niet ontbreken. Een luxe bed is bijvoorbeeld een elektrisch bed, een waterbed of een bed met tv- lift. Een bed met TV lift is toch wel het toppunt van weelde… Druk op een knopje en de televisie komt zo vanuit het voeteneinde omhoog. Dat is nog eens luxe en ideaal, niet waar?

Ook is een waterbed dus een geweldige aanvulling voor een slaapkamer. Je vindt de waterbedden in talloze varianten en afmetingen. Hierdoor vind je voor in jouw nieuwe luxe slaapkamer altijd wel een geschikt waterbed!

Lees ook:  5 x zo breng je een zachte lente-touch in huis

Bezoek eens een luxe hotel

Weet je niet zo goed hoe je je slaapkamer luxe in kunt richten? Bezoek dan eens een luxe hotel. Tijdens je bezoekje aan zo’n hotel doe je veel inspiratie op voor thuis. Wellicht kun je zelfs bepaalde items uit deze slaapkamer een op een kopiëren!

Kies voor opvallende verlichting

In een luxe slaapkamer hoort luxe verlichting. Dit krijg je niet met alleen een lamp aan het plafond voor elkaar. Nee, idealiter kies je  voor opvallende verlichting. Ga bijvoorbeeld voor een grote kroonluchter boven je bed. Of kies voor prachtige tafellampen die je op het bureau in je luxe slaapkamer neerzet.

Creëer een zithoek in je slaapkamer

In een luxe hotelkamer tref je eigenlijk altijd een zithoekje aan. Een zithoek waarin je bijvoorbeeld op een fauteuil kunt zitten. Super comfortabel en ook nog eens praktisch. Zo’n zithoekje zou je dus eigenlijk ook in jouw luxe slaapkamer moeten verwerken.

Is dit eenvoudig te bewerkstelligen? Ja, zolang je voldoende ruimte in je kamer hebt. Als je een kleinere slaapkamer hebt, is het creëren van een zithoek uiteraard niet haalbaar. Gelukkig kun je in dat geval alsnog prima met bovenstaande tips aan de slag gaan.

Veel plezier (en succes) met het inrichten!

Foto header via iStock, credits: Carlo Prearo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy