4 vrólijke goede voornemens voor het nieuwe jaar

by Redactie

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Dat is altijd een goed idee! Goede voornemens komen natuurlijk weer om de hoek kijken. Vaak kennen deze voornemens een serieuze insteek, of het nu gaat om meer sporten of stoppen met roken. Maar het is ook leuk om aan vrolijkere goede voornemens te denken. In dit artikel delen we er vier!

Tijd voor familie en vrienden

Je familie en vrienden, daar draait het toch allemaal om in het leven? Maak daar betere keuzes in! Sta klaar voor je naasten, op de leuke en de minder leuke momenten. Maar probeer ook tussendoor vaker tijd vrij te maken voor elkaar, om eens spontaan samen koffie te drinken of een etentje te doen. Dat is hartstikke gezellig. In de drukke levens plannen we een afspraak met vrienden soms pas weken vooruit. Maar word je daar nu echt gelukkig van? Geef het liever wat meer urgentie. Je kunt ook aan je naasten laten blijken dat je aan ze denkt door een kaartje te schrijven. Een kaartje sturen kan op ieder moment: wens je oma een mooie week toe of vraag aan een vriend hoe het met hem of haar gaat. Je kunt zo’n kaartje gewoon online versturen, wat het nog makkelijker maakt. En de ander is er heel gelukkig mee, zo’n onverwacht kaartje.

Vier het leven

Vier jij het leven wel genoeg? Natuurlijk heb je te maken met verplichtingen, maar maak vooral veel plezier. Dat lukt als je het allemaal niet altijd zo serieus neemt. Kan best moeilijk zijn, maar is jezelf echt aan te leren. Zorg ook dat er ruimte overblijft voor spontaniteit in je leven. Je hoeft niet alles te plannen of vooraf zeker te weten. Die to do’s en regelzaken kunnen echt wel een keertje wachten, als je plotseling wordt opgebeld om mee te gaan naar een feestje. Of boek gewoon eens een last-minute vakantie. Daar kijk je vervolgens nog jarenlang met plezier op terug! Maak ook de tijd vrij om de mooie momenten te vieren, van een verjaardag tot een jubileum. Sla je verjaardagsfeestje niet over, omdat je het zo druk hebt. Dat is eigenlijk hartstikke zonde. En denk natuurlijk ook aan de verjaardagen van anderen! Een verjaardagskaart is attent om te sturen: schrijf er een vrolijk bericht op. Je kunt ook meteen een cadeautje geven.

Lees ook:  De Polar Virtual Challenge Benelux: schoenen aan en gaan!

Touwtjes in handen

Veel mensen hebben het gevoel dat ze worden geleefd. Je leeft je leven meer voor anderen dan voor jezelf. Herken je dit? Dan is het hoog tijd om de touwtjes weer meer in eigen handen te nemen. Het is immers jouw leven, en niet dat van iemand anders! Dit is een hele belangrijke realisatie. Natuurlijk hoor je te luisteren naar bijvoorbeeld je baas of je ouders. Maar je hoeft niet je hele zeggenschap over je leven op te geven. Durf ook eens nee te zeggen, als dat jou beter uitkomt. Dat kan in het begin heel spannend zijn, zeker als je een pleaser bent. Maar het pakt vaak prima uit, en na afloop ben je er alleen maar blij mee!

Vaker naar buiten

Zit je het grootste deel van de dag binnen? Dat is vrij gebruikelijk, als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. Toch is het ook belangrijk om vaak naar buiten toe te gaan. Het is een ideaal goed voornemen, als je het moeilijk vindt om hier tijd voor vrij te maken! Zet het desnoods in je agenda. Je kunt het kleinschalig aanpakken. Ga bijvoorbeeld iedere avond na het eten nog even een blokje om, gewoon in je buurt. Dat hoeft maar een kwartiertje te duren: die tijd is er toch nog wel te vinden? Zo haal je toch even een frisse neus, al is het maar kort. Maar het is natuurlijk leuker om langer naar buiten te gaan, naar een mooi natuurgebied. Het bos, de duinen of een ander natuurgebied: het is maar net wat je fraai vindt en wat er bij jou in de buurt te vinden is. Probeer hier regelmatig naartoe te gaan, om te wandelen of fietsen. Een laatste tip: neem meteen een familielid of vriend mee, zodat je er ook nog eens een sociaal moment van maakt. Dat is een win-winsituatie!

Lees ook:  Koffiemerk De Koffiejongens komen met 'Mannentoeslag' op Wereldmeisjesdag

Van een socialer leven tot vaker van de buitenlucht genieten: we hopen dat deze goede voornemens je vrolijk maken. Geniet van het mooie, nieuwe jaar!

Foto header via iStock, credits: D3signAllTheThings

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy