Smart Home tech van Nuki en Slide: ultiem gemak in en om het huis

by Petrick de Koning

De mens is een gemaksdier en ik helemaal. Je kunt het lui noemen; ik gebruik mijn energie in ieder geval zo efficiënt mogelijk. Hoe cool is het dat gelijkgestemden hun eigen gemak vertalen naar slimme oplossingen die ook jouw leven thuis prettiger. De oprichters van de slimme sloten van Nuki en het Nederlandse Slide – een systeem om je gordijnen automatisch open en dicht te doen – maken ook jouw dagelijkse leven een heel stuk makkelijker.

Shit, sleutels vergeten!

Je kent het vast wel, de wanhoop van “shit, sleutels vergeten”. Hopen dat er iemand thuis is. De kans dat je je smartphone niet bij je hebt is vele malen kleiner. Dat is precies waar Nuki op inspeelt. Met hun vierde generatie Smart Lock Pro sloten sta je nooit voor een dichte deur. 

Smart Home tech van Nuki en Slide: ultiem gemak in en om het huis

Op de grachten van Amsterdam mochten we kennismaken met de producten van Nuki.

Leuk natuurlijk, maar als je echt op gemak gesteld bent, heb je ook geen zin in een complexe installatie. Ook daar is over nagedacht. Na een korte checklist voor je bestaande slot, installeer je het slimme slot in een handomdraai. Hoewel het een ingenieus systeem is, is het principe heel eenvoudig. Je plaatst het Smart Lock over je slot en sleutel of draaiknop. Je hoeft dus geen schroef- of boormachine uit de kast te halen. 

Altijd binnen met je smartphone

Je moet het slot wel aan de binnenkant plaatsen. Dat is extra veilig omdat je er dan aan de buitenkant helemaal niets van ziet. Je stuurt het slot simpel aan via wifi en de app. Er zijn trouwens integraties met diverse smart home-systemen zoals Apple Homekit, Amazon Alexa of Google Home. Vervolgens wordt de sleutel op jouw instructie automatisch omgedraaid. Hij is zo slim is dat je ook met volle handen toch binnen kunt, dus zonder je smartphone te zoeken. 

Lees ook:  Getest: Ultimate Ears WONDERBOOM

Super is dat je mensen ook tijdelijk toegang kunt geven. Zij kunnen dan in een bepaald tijdslot binnen. Zo weet je altijd wie wanneer binnen kan, zelfs als je er niet bent. Ideaal voor vakantiehuizen of AirBnB dus. En als iemand dan toch zijn smartphone niet bij zich heeft, plaats je buiten een keypad om met een code of je vingerafdruk de deur te openen.

Gordijnrails tweaken

Eenmaal binnen wil je wel van alle comfort voorzien zijn natuurlijk. Vuurtje aan en lekker de gordijnen dicht. Hoe fijn is het dan als je je gordijnen vanaf de bank kunt bedienen? Dat is precies de gedachte achter het Nederlandse merk Slide. De oprichter wil bestaande dingen zo tweaken dat ze makkelijker en beter worden. Daarom dus de slimme bediening van gordijnen. Hij ontwikkelde een compacte module die je snel aan je bestaande gordijnrails bevestigt. Aan het einde een stopper en je kunt los. 

Slide

Een sterke, stille motor

De module is lang en smal, en valt weg achter je gordijnen. De motor is sterk genoeg om zware gordijnen over een afstand van zes meter te openen en te sluiten. Je hebt wel een stopcontact in de buurt nodig. Maar in de meeste Nederlandse huizen vind je die juist achter de gordijnen. De bediening kan gewoon met een app, waar je ook specifieke tijden kunt invoeren. Als je al andere smart home oplossing gebruikt, integreert Slide daar naadloos mee. 

Tijd en energie besparen

Het is heel praktisch dat je niet thuis hoeft te zijn om je gordijnen te sluiten. Dat is ook nog eens een perfecte manier om energie te besparen. Zo verdien je de investering lekker snel terug. Een andere leuke toepassing is lichttherapie. In de zomer kun je dan zorgen dat je wakker wordt met natuurlijk licht. De ideale start van je dag. En al die energie kunnen je dus gebruiken voor de dingen waar je echt zin in hebt!

Lees ook:  Zo decoreer je je huis met zelfgemaakte foto’s

*De presentaties van Nuki en Slide waren op de Blogboot, een initiatief van marstyle.nl ism Starboard Boats 

 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy