Leuke (thuis) activiteiten die je gemakkelijk zelf kunt regelen

by Redactie

Hoewel het erg leuk is om af en toe een dagje weg te gaan, is het niet altijd mogelijk om dit te doen. Misschien heb je er het budget niet voor, of komt het simpelweg even niet uit om weg van huis te gaan. En soms is het ook net zo fijn om even thuis te blijven en toch een leuke activiteit te doen. Dat je thuis moet blijven, betekent namelijk niet dat je geen leuke dingen kunt ondernemen. In deze blog kom je erachter hoe je thuis toch nog een dagje uit kunt organiseren.

Wijnproeverij

Voor een wijnproeverij hoef je helemaal niet de deur uit, je kunt dit namelijk erg gemakkelijk zelf organiseren! Maar wat moet je daarvoor regelen? Nou, eigenlijk helemaal niet extreem veel! Natuurlijk moet je genoeg mooie wijnglazen in huis hebben en ook een aantal flessen wijn aanschaffen. Denk hierbij aan verschillende soorten wijn. Een rode of witte Rioja wijn, een goede rosé en nog meer soorten die je lekker lijken. Je wilt ze daarna natuurlijk niet laten verstoffen en wel gewoon op kunnen drinken! Richt je woonkamer op zo’n manier in, dat het net lijkt alsof je je in Frankrijk waant. Geef aan iedere gast een notitieblaadje, waar ze hun mening op kunnen schrijven. De wijnproeverij is tenslotte niet compleet zonder een aantal hapjes. Maak een borrelplank met lekkere toastjes, kazen en nootjes. Zo kun je urenlang gezellig borrelen. 

Picknick

Voor een picknick hoef je echt niet per se naar een park toe te gaan. Je kunt namelijk ook een gezellige picknick organiseren in je eigen tuin of, als je geen (grote) tuin hebt, in je woonkamer. Bedenk een menu met allerlei lekkere gerechtjes, die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Wat hoort allemaal bij een picknick? Een lekkere salade, diverse belegde sandwiches, smakelijke wraps en natuurlijk ook een aantal bakjes fruit. Vergeet natuurlijk niet een Grenache wijn in de koeltas te doen. Wil je nog wat extra snacks? Dan kun je denken aan kleine zakjes chips. Maar ook kun je zelf een snack maken, zoals aardbeien gedipt in chocolade. Om de tuinpicknick echt op een picknick te laten lijken, kleed je alles leuk aan. Normaal is een picknick op de grond, maar als je een tafel hebt, kun je daar alles natuurlijk ook op klaarzetten. Het is wel belangrijk dat je een gezellig kleed op de tafel neerlegt, het liefst met wit en rode ruiten, zodat het net echt is. Leg wat knusse kussens op de bank neer, zodat je comfortabel kunt zitten. Maak alles helemaal compleet met gezellige muziek en leuke spelletjes om te spelen. 

Lees ook:  Het stamppot seizoen is geopend; fun facts én een heuse stamppotwagen!

Foto header via iStock, credits: Berezko

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy