How to: zo neem je je hond veilig mee op reis

by Redactie

Een hondenkennel is een veilige plek voor jouw hond, een plek waar hij zich terug kan trekken. Het is echter wel belangrijk dat je een kennel koopt die voldoende ruimte biedt voor jouw hond om in te bewegen. Een hondenkennel kun je gebruiken om praktische redenen, je kunt bijvoorbeeld je hond even afzonderen als het druk in je huis is. Op die manier krijgt je hond de rust die hij nodig heeft. Het helpt ook tegen weglopen, dus bijvoorbeeld op de camping is zo’n kennel ook een uitkomst. Een hondenkennel is niets meer dan een hondenhok of bench. Je kunt er verschillende benamingen aan geven en je hebt meerdere soorten, maar het principe is natuurlijk allemaal hetzelfde.

Jouw hond op een veilige manier vervoeren met de auto

Ga je vaak op stap en neem je dan je hond mee in de auto? Dan is het heel verstandig om een auto hondenbench te kopen, zodat je hond veilig zit én jij geen ongelukken kunt maken door een drukke hond in de auto. Welke auto hondenbench jij nodig hebt, ligt onder andere aan hoe groot jouw hond is. Heb je een vrij grote hond, dan kun je wellicht beter een bench voor in de kofferbak kopen. Heb je een wat kleiner hondje, dan kun je eventueel voor een reisbench kiezen die je op de achterbank kunt plaatsen. Dit is een veilige manier voor het vervoeren van jouw huisdier, want hij kan op die manier niet los lopen in de auto. Jij raakt hierdoor niet afgeleid en kunt op een veilige manier rijden. En wist je dat in sommige landen zo’n autobench zelfs verplicht is? Lees je dus goed in.

Lees ook:  Bidroom: een besloten boekingsplatform voor de reislustige consument

Wat is een basis kennel die je op in de tuin of op de camping kunt gebruiken?

De metalen variant is een betaalbare optie en erg basic. Ideaal voor als je hond ‘even’ vastgezet moet worden, bijvoorbeeld op de camping of wanneer jij bezoek krijgt en de hond even afgezonderd moet worden. De basiskennel is voor een gedeelte open, deze variant heeft namelijk in de meeste gevallen geen onderkant en geen dak. Voor iedere situatie heb je wel een soort kennel, een daarvan kun je met een bench vergelijken. Deze heeft een onderkant, en is dus perfect om het graven van jouw hond tegen te gaan. Wil je juist een stuk afzetten – bijvoorbeeld op de camping – dan kun je het beste een ren gebruiken. Jouw hond kan op die manier lekker genieten van het vrije buitenleven, zonder dat andere bezoekers last van je hond hebben.

De grootte van de kennel hangt af van het soort hond

Er zijn natuurlijk verschillende soorten kennels, van klein tot groot. Een honden kennel groot is echt aan te raden als jouw hond groot is, maar ook als jouw hond een middelmaat formaat heeft. Het is namelijk niet de bedoeling dat je hond zo krap zit, dat hij amper kan bewegen. Dus let op voldoende bewegingsvrijheid. 

Foto header via iStock, credits: OLGA KAZANTSEVA

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy