Hier moet je aan denken als je op een zeilvakantie gaat!

by Redactie

Een zeilvakantie, misschien heb je er weleens van gehoord. Als het je leuk lijkt om een keer een andere invulling aan je vakantie te geven, overweeg je misschien zelf ook wel om aan boord van een zeiljacht of catamaran te stappen. Voordat je hier definitief voor kiest, ben je eerst benieuwd naar het prijskaartje. Wat dat betreft, ben je hier aan het juiste adres, want in deze tekst vertellen wij je wat een zeilvakantie kost.

Prijs hangt af van verschillende factoren

Hoe graag we het ook willen, we kunnen je helaas niet precies vertellen hoeveel een zeilvakantie kost. Dit komt doordat de prijs afhangt van een aantal factoren. Benieuwd welke dit zijn? Wij hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet.

– Vertrekpunt
Zeilvakanties vertrekken vanuit landen over de hele wereld. Daarom verbaast het je misschien niet dat het vertrekpunt van invloed is op de prijs. Kies je voor een populaire vakantiebestemming? Dan betaal je doorgaans meer dan wanneer je op zeilvakantie gaat in een minder toeristisch land.
– Seizoen
Het seizoen speelt uiteraard ook een rol in de kosten van een zeilvakantie. Wil je in het hoogseizoen op zeilvakantie? Dan ben je vaak een stuk duurder uit dan wanneer je in het laagseizoen een zeiljacht of catamaran boekt.
– Duur van de vakantie
Hoe langer je op zeilvakantie gaat, des te meer je betaalt. Wat dat betreft verschillen deze vakanties niet van auto- en vliegvakanties.
– Soort boot
Wie op zeilvakantie wil, kan verschillende boten huren. De boten verschillen niet alleen in soort van elkaar, maar ook in grootte en luxe. Huur je een grote boot die van alle gemakken voorzien is? Dan kost dit je onderaan de streep meer dan wanneer je voor een ‘simpele’ boot kiest.
– Vaarvorm
Tot slot speelt de vaarvorm mee. Huur je een zeiljacht of catamaran met schipper voor je eigen gezelschap? Dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je voor flottielje zeilen kiest. Je vaart dan in een grote groep en dat drukt de kosten van een zeilvakantie meestal.

Lees ook:  Weekend weg in Deventer: 5 x hier moet je zeker naar toe

Bijkomende kosten

Als je benieuwd bent naar het prijskaartje van een zeilvakantie, moet je niet vergeten rekening te houden met bijkomende kosten. Zo moet je zelf bijvoorbeeld afreizen naar de haven van waaruit de zeiljacht of catamaran vertrekt. Daarnaast zijn eten en drinken niet bij de prijs inbegrepen en dat geldt ook voor uitstapjes die je tijdens de zeilvakantie maakt. Maak je een begroting van de kosten? Houd dan ook rekening met de bijkomende kosten.

Vergelijk de prijzen van zeilvakanties

De prijzen van zeilvakanties lopen nogal uiteen. Daarom is het verstandig een vergelijking te maken voordat je boekt. Voor het vergelijken kun jij je het beste richten tot een partij die zeilvakanties aanbiedt, zoals Tubber. Je geeft hier aan welke bestemming je in gedachten hebt, kiest van wanneer tot wanneer je wilt gaan en je ziet gelijk wat het meest voordelig is voor jou.

Foto header via iStock, credits: mihtiander

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy