Groen, groener, groenst…. 6 x on trend kamerplanten die jouw humeur een boost geven

by Redactie

De dagen worden steeds korter, natter en kouder: de herfst is in volle gang en de winter is in aantocht. Gezellig knus op de bank, zullen velen denken, maar niet iedereen staat hier om te springen. De winterdip ligt namelijk voor veel mensen op de loer: 4 op de 10 Nederlanders heeft hier volgens NOS last van. Maar goed nieuws: ook dit jaar behoren kamerplanten namelijk weer tot dé woontrend van het moment, en guess what: de positieve effecten van planten op mentale gezondheid zijn, wetenschappelijk bewezen, oneindig. Planten maken je een stukje gelukkiger. Dus, planten to the rescue. Wij zetten de 6 beste on trend kamerplanten, die je humeur een boost geven, voor je op een rij. Bye bye winterdip!

1. De Kentipalm steelt de show

De kentiapalm is een plant die bekend staat om het vermogen om de lucht van schadelijke stoffen te zuiveren. Daarom is de plant ideaal voor binnenshuis. Daarbij is de Kentiapalm de moeilijkste niet, de plant past zich makkelijk aan dus kan overal in huis wel aarden. Belangrijk is alleen dat hij een beetje indirect licht heeft en niet te veel water. Nog iets om blij van te worden: de bladeren van de plant zijn het hele jaar door groen, zou dat de reden zijn dat de plant ook wel bekendstaat als de ‘Hollywood palm’? De plant steelt namelijk opvallend vaak de show in films en series.

2. De rijke Pachira

In Azië wordt de Pachira plant ook wel de geldboom genoemd. Nee, helaas groeit er geen echt geld aan deze boom, anders zouden we ons huis allemaal vol geldbomen hebben staan. Maar hoewel de Pachira geen munten of biljetten produceert, heeft de plant wel het vermogen je een stukje gelukkiger te maken. De Pachira is namelijk in huis een echte eyecatcher, met haar gevlochten stam en mooie snel groeiende bladeren, kun je er meteen van genieten. Tijd dus om deze mooie plant in huis te halen en een flinke dosis geluk te oogsten.

Lees ook:  Handig én mooi: hordeuren tegen insecten in huis

3. De Calathea gaat mee op jouw ritme

Deze plant valt vooral op door de mooi gekleurde bladeren. Maar nog leuker, de Calathea heeft net als jij een ‘slaapritme’. De plant sluit, net als jij ‘s avonds je ogen sluit, ook de bladeren en als je ‘s ochtends wakker wordt, staan de bladeren weer open, een natuurlijke reactie op lichtverandering. Best gezellig toch; samen wakker worden. Mocht je zin hebben in een crea uitdaging, dan kun je de bladeren goed gebruiken voor het maken van deze (cala)thealichtjes.

4. De Aglaonema is voor ‘groentjes’

Als je op zoek bent naar een plant die gemakkelijk is in de omgang en ook nog eens mooi is, dan is dit een goede optie. Mocht je namelijk iemand zijn die nog weleens vergeet de planten water te geven, dan kan deze plant het hebben. Dus ben je een ‘groentje’ op dit gebied, kies dan voor de Aglaonema. De altijd groene bladeren van de plant staan voor de natuur en de positieve energie die daarbij gepaard gaat, ook fijn.

5. De Spathiphyllum zorgt voor harmonie in huis

De Spathiphyllum, de Latijnse naam, wordt in de volksmond ook wel de vredeslelie, lepelplant of internationaal ‘Peace Lily’ genoemd. De plant staat bekend als vredestichter, de witte bloem staat voor de witte vlag die internationaal wordt gezien als signaal van een wapenstilstand. Naast de mooie symboliek is de plant ook lekker duidelijk. Als de plant meer water nodig heeft, laat hij zijn blaadjes hangen. Zo weet jij dat het tijd is om de plant van water te voorzien, na een paar uur staan zijn blaadjes alweer omhoog.

Lees ook:  3 x zo geef je je badkamer (snel) een metamorfose

6. Allemansvriend de ficus

Als laatste de ficus, deze plant kent veel verschillende soorten: honderd kleine blaadjes, grote dikke bladeren, of kleine dunne blaadjes. Voor elk wat wils! Zoals je hieronder kunt zien is het een echte statement plant voor in huis. De bladeren van de plant verbeteren de luchtvochtigheid in huis doordat de plant het vocht geleidelijk laat verdampen. Daar wordt je lijf dan weer erg gelukkig van.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy