Goede voornemens voor het nieuwe jaar: zo ga je beter om met je geld

by Redactie

Het nieuwe jaar staat voor de deur en velen van ons denken na over goede voornemens. Een veelvoorkomend doel is beter omgaan met geld. Of je nu wilt sparen, investeren of gewoon bewuster wilt consumeren, hier zijn enkele echte en gevarieerde tips om je financiën in het komende jaar te verbeteren.

Creëer een Realistisch Budget

Een gedegen financieel plan begint met een realistisch budget. Neem de tijd om je inkomsten en uitgaven nauwkeurig in kaart te brengen. Gebruik moderne budgetteringsapps om je te helpen bij het bijhouden van je financiën en stel haalbare doelen op.

Ontdek bitcoin als diversificatie

De digitale munt bestaat inmiddels alweer vijftien jaar en is niet meer uit het leven weg te denken. Bekijk daarom Bitcoin als een mogelijkheid voor diversificatie binnen je beleggingsportfolio. Deze gedecentraliseerde digitale valuta heeft de aandacht getrokken als een waardevolle activa met potentieel rendement. Doe grondig onderzoek voordat je investeert en overweeg een klein deel van je portefeuille. Vergeet ook vooral niet om de koersen in de gaten te houden – weet wat je investeert!

Prioriteer noodfonds opbouwen

Een noodfonds opbouwen is als het leggen van een financieel fundament. Experts adviseren om minimaal drie tot zes maanden aan levensonderhoud opzij te zetten. Dit biedt niet alleen gemoedsrust, maar ook een buffer voor onvoorziene uitgaven.

Minimaliseer impulsaankopen

Impulsaankopen kunnen je budget flink verstoren. Maak een lijst voordat je gaat winkelen en weersta de verleiding om buiten deze lijst te gaan. Het is belangrijk om je eigen patronen in zicht te krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat we bij kouder weer geneigd zijn meer geld uit te geven? Vraag jezelf af: heb je het écht nodig? Minimalisme in aankopen helpt niet alleen bij het besparen van geld, maar ook bij het creëren van een bewustere levensstijl. Zo word je daadwerkelijk blijer van de dingen die je wél hebt, in plaats van dat je focust op wat er nog mist.

Lees ook:  Het verhaal van jouw onderneming de wereld in brengen doe je zo

Check je abonnementen

Herzie je abonnementen kritisch. Overweeg of je ze echt allemaal nodig hebt en onderhandel over prijzen. Nederlanders staan erom bekend dat ze veel (te veel) abonnementen afsluiten. Van Netflix tot Videoland en Viaplay, sportschoolabonnementen én die voor je telefoon. Gemiddeld kost dat tussen de 51 en 100 euro per maand. Tijd om wat op te zeggen, dus. Verder zijn veel bedrijven bereid om kortingen aan te bieden aan loyale klanten. Het loont om erom te vragen.

Deze zorgvuldig gekozen stappen kunnen je helpen om een sterker financieel fundament te leggen en meer controle te krijgen over je geld. Door bewust met je financiën om te gaan, leg je de basis voor een gezonde financiële toekomst – en een gelukkig nieuw jaar.

Foto header via iStock, credits: pcess609

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy