Gedimde lichten, cocktails en sappige burgers: The Butcher in de Amsterdamse Pijp komt met een speakeasy concept

by Emma

The Butcher in Amsterdam, gelegen aan de gezellige Albert Cuypstraat in de levendige wijk De Pijp, is een waar paradijs voor carnivoren. Met het nieuwe speakeasy concept kan je er nu ook terecht voor heerlijke cocktails in een sfeervol interieur. Kortom: onze smaakpapillen werden flink verwend toen we onlangs hier langs gingen.

De Pijp in Amsterdam kent is hartstikke gezellig, maar daarom soms ook behoorlijk druk. Wie toe is aan het bruisende van de buurt zónder de drukte, gluipt gewoon bij The Butcher naar binnen. Nu de locatie is uitgebreid vind je er los van een snackbar aan de Albert Cuypstraat óók een speakeasy bar aan de andere kant van de zaak. En dat betekend: gedimde lichtjes, knusse, lage stoeltjes en heerlijke cocktails. En ja, ook dat mét burgers natuurlijk.

Vleesmeesterwerk

Kenners van The Butcher weten dat je hier behoorlijk goede burgers vindt. Wij kozen dan ook voor The Butcher Burger With Cheese (een klassieker) en het was een waar vleesmeesterwerk. Het sappige, perfect gegaarde vlees in combinatie met de gesmolten kaas creëerde een smaakexplosie die bij elke hap bleef hangen. En daarnaast gaven de Vlaamse frieten de perfecte crunch. Toch liever vega? Ook dan zijn er opties.

Gedimde lichten, cocktails en sappige burgers: The Butcher in de Amsterdamse Pijp komt met een speakeasy concept

Naughty Pleasure

Om onze maaltijd te complementeren wilden we natuurlijk ook van de cocktails proeven. Op aanraden van de barman gingen wij voor de Gold Member (Grey Goose, ananassap, passievrucht en butterscotch) en Naughty Pleasure (Bombay London, honing basilicumsiroop, limoensap) – en die hebben niet teleurgesteld. Aan het raam gezeten, uitkijkend op het levendige Gerard Douplein met een verrukkelijk drankje in de hand: het is me het sfeertje wel.

Lees ook:  4 x verfrissende, fruitige en zomerse cocktails

Ook een burgerfan? Dan is deze locatie een must visit en ongetwijfeld een plek waar je in de toekomst graag naar terugkeert. Wij in ieder geval wel.

Illustratie header via iStock, credits: VectorGoods

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy